Blaise in Nigeria

Blaise was 2 maanden in Nigeria


Joële Zeller vertelt over Blaise:


“Van juni tot september dit jaar is in Port Harcourt in Nigeria een training gegeven voor het werken met jeugd, kinderen en families. Vol enthousiasme is een team van 55 deelnemers, 15 stafleden, 32 studenten, 8 kinderen, 14 Engelstaligen en 18 Franstaligen aan de slag gegaan. Zij kwamen uit 14 Afrikaanse landen en verder uit Frankrijk en Zwitserland. Het waren 3 intensieve maanden met dagelijks interactie en grondige studie. In augustus en september kwam Blaise in deze inspirerende setting om zijn bijdrage te leveren.

Aan uitdagingen geen gebrek. Blaise was een goede steunpilaar in het stafteam. Hij was nauw betrokken bij gebed en voorbede, bracht vele uren door met luisteren en het geven van wijze raad, zowel op het geestelijke als culturele vlak aan het personeel en de studenten van de school en de YWAM-basis waar we waren.

Hij hielp ook heel praktisch in de boekhouding, het transport en de inkoop, wat veel van zijn tijd in beslag nam. Dit alles ondanks gezondheidsproblemen (ernstige malaria, enz.) en vele andere zaken in Niger en elders in Afrika die zijn aandacht nodig hadden gedurende de tijd die hij bij ons was.

We zijn hem en zijn familie erg dankbaar voor alle offers die zijn gebracht, want zijn inbreng was erg belangrijk. En het was ook erg logisch dat hij kwam omdat Blaise al 4 jaar betrokken is bij het opstarten van King’s Kids (KK) in Nigeria. Deze trainingsschool maakt deel uit van een plan voor de ontwikkeling en vermenigvuldiging van KK, niet alleen in Nigeria, maar over het hele Afrikaanse continent en we zien al dat er dingen worden ingevoerd.

Alle eer aan God!”

Het bovenstaande is wat Joële Zeller schreef over de specifieke rol en inbreng van Blaise tijdens de trainingsschool waar hij naar toe ging 5 dagen na onze terugkeer naar Niger. Joële is één van de andere medewerkers van de school en lid van het internationale team van YWAM voor de King's Kids.

Blaise voegt hier zelf nog aan toe:


“Het was op een bepaalde manier echt grappig; Ik ben eigenlijk rechtstreeks vanuit Nederland naar Nigeria gegaan. Gedurende de tijd in Nederland had ik het gevoel dat mensen me met respect behandelden, maar tegelijkertijd ook zagen als iemand van de jongere generatie. Toen ik in Nigeria aankwam, beschouwden mensen me als de “oude” man en kwamen daarom naar me toe voor advies en raad. Dat was best een opmerkelijke overgang.”

(NB: de gemiddelde leeftijd in Nigeria is 18,1 jaar en de levensverwachting is 61 jaar).

King’s Kids= christelijk jeugdwerk in breed perspectief en beslaat geestelijk en sociaal welzijn.
YWAM= Youth With A Mission


Blaise met baby

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact