Help mee voor Niger!

Wil je een spelletje doen?  Knutsel-ideeën  Hoe kun jij helpen sparen? Koken in Niger

HALLO ALLEMAAL!!


Ken jij het land Niger? Het ligt in Afrika, aan de zuidkant van de Sahara woestijn. Als je het leuk vindt kun je zien hoe het weer op dit moment is in Niger.

En wist je ook dat er heel veel arme mensen wonen? En heel veel mensen die niet kunnen lezen en/of schrijven? In Niger wonen heel veel kinderen, die nooit naar school gaan. Vooral meisjes gaan vaak niet naar school. En als ze al naar school gaan, dan zitten ze vaak in een klas met 80 kinderen! Als je dan je vinger opsteekt, duurt het wel heel lang voor de juf eens bij je langs komt.

Je snapt wel dat het niet meevalt om een baan te vinden in Niger als je niet de kans hebt gehad om te leren. En als je geen baan hebt verdien je geen geld en blijf je arm...

Gelukkig zijn er in Niger ook mensen die willen helpen. Een paar van die mensen zijn Blaise en Jeannette Gaitou. Zij hebben al een paar projecten opgezet om het leven voor de mensen in Niger veel beter te maken.

Wil jij ook meehelpen?

strip 1

strip 2

strip 3

strip 4

strip 5

Heb je een vraag?

Mirjam Baas-Ridderhof
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Blog

Meer achtergrond invormatie?

Lees ons blog

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop of koop nederlandse boeken via YouBeDo. Wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

schrijf je in

Contact