Stichting Niger Zending

Wij zijn een christelijke (interkerkelijke) organisatie en ondersteunen zendingspartners en hun projecten op het gebied van ontwikkelingswerk en zending in Niger. Niger is het minst ontwikkelde land in de wereld en één van de armste landen op de lijst van de Verenigde Naties. We willen mensen in Nederland aanmoedigen en enthousiast maken om dit werk in Niger te steunen.

Stichting Niger Zending is in 2002 opgericht. Lees verder over de geschiedenis. Sinds september 2011 ondersteunt Stichting Niger Zending (het werk van) Blaise en Jeannette Gaïtou. Blaise en Jeannette werken al langer in Niger.

Onze zendingspartners

Stichting Niger zending faciliteert in Niger maar is daadwerkelijk aan het werk in Nederland.

De wereld verandert. Vroeger ging een zendeling van noord naar zuid, tegenwoordig komen er veel meer zendelingen uit de zuidelijke landen zelf. Zoals bij ons het geval is uit Niger. We hebben een hart voor zending en willen hierin graag samenwerken. Daarom noemen we onze zendelingen zendingspartners.

In Niger...


ondersteunen we Blaise en Jeannette Gaïtou en hun projecten. Doordat we hen ondersteunen kunnen zij de bevolking helpen door deze projecten.

De projecten:
• Centre de formation Caleb (vakopleiding)
• Fabricants de Joie (King Kids, christelijk jeugdwerk)
• Académie Evangélique Cornerstone de Maradi (AECM, basisschool)
• DTS (Discipelschap Training School)
• Sowing Seeds of Change in the Sahel (SSCS (project zonder fondsenwerving))

Projecten

Al dit werk wordt grotendeels door de plaatselijke bevolking vormgegeven.

"Education for all"


Wij geloven dat educatie de sleutel is tot zelfstandigheid en een betere toekomst. Vandaar dat educatie als een rode draad loopt door de projecten. Dit sluit aan bij een van de millenniumdoelen van de UN: "education for all".

In Nederland...


Het bestuur van Stichting Niger Zending bestaat enkel uit vrijwilligers, die allen vanuit persoonlijke betrokkenheid, hun persoonlijk geloof en door betrokkenheid bij Blaise en Jeannette hun leven en werk willen ondersteunen. Ons verlangen is om het werk steeds meer samen met vrienden en donateurs te doen.

Onze droom


Blaise en Jeannette hebben een droom: Dat er over 10 jaar een kwalitatief goede basisschool is en het begin van een middelbare school. Verder dromen zij dat de vakopleiding voor kansarme jongeren uitgebreid is met andere vakrichtingen.

Daarom willen we samen met jullie Blaise en Jeannette helpen om hun droom mogelijk te maken. We willen onze kleine groep bestaande sponsors serieus nemen en graag behouden. Ons verlangen is om (het werk van) Blaise en Jeannette in Niger bij een breder publiek bekend te maken, waardoor we de inkomsten kunnen vergroten. Zij zijn de drijvende kracht achter de projecten en dit werk is hard nodig.

presentatiewand


Wij vragen jou om ons hierbij te helpen.
We dagen je uit om met ons in actie te komen voor Niger en haar bevolking. Zodat we samen het verschil kunnen maken in de strijd tegen armoede.

Als stichting werken we vooral op het gebied van communicatie en fondsenwerving. Op deze manier informeren wij jullie over het werk in Niger. We ontwikkelde diverse materialen die je kunt gebruiken om acties te ondersteunen.

Doe mee! Jouw bijdrage is nodig om dit werk tot een succes te maken.Ondersteun ons werkNieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Contact