Blaise en Jeannette Gaïtou

Blaise

Blaise (Gaïtou) groeide als moslim op in Niger, een overwegend islamitische samenleving. Hij kwam als jonge man in contact met christenen en leerde Jezus kennen als vriend, Vader en verlosser. Blaise is een man met visie, passie, geduld en doorzettingsvermogen. Hij volgde een opleiding aan een bijbelschool en sloot zich aan bij Jeugd met een Opdracht. Daar vervolgde hij zijn opleiding, gericht op discipelschapstraining, kinder- en jeugdwerk.
Naast het werk voor kinderen en jeugd werkt Blaise ook bij de radio.

Jeannette

Jeannette (Gaïtou-Baas) komt uit Nederland, kwam tot geloof tijdens een stage in Brazilië, studeerde verder in Wageningen. Werd uitgezonden door de Unie van Baptisten Gemeente in Nederland; Werkte 6 jaar als zendeling in de Centraal Afrikaanse Republiek. Zij werd geraakt door de beperkte betrokkenheid van de evangelische kerken bij armoedebestrijding. Zo sterk dat zij hier een doctoraal studie aan wijdde. Zij vroeg zich af in welke mate evangelische kerken en - organisaties zich inzetten voor armoedebestrijding en op welke manier zij hier invloed op (kunnen) uitoefenen. Zij behaalde haar PhD bij het Oxford Centre for Mission Studies. Jeannette werkt ook nog op Partime basis bij SIM-Niger (voor een lokaal klein salaris). Bij Sowing Seeds of Change in the Sahel.

Waarom?

Waarom doen wij het werk dat wij doen?
Dit is een heel verhaal, dus ga er even rustig voor zitten...

Lees over de drijfveren van Blaise en Jeannette

fam Gaïtou
Toen Jeannette veldwerk deed voor haar promotieonderzoek hebben Blaise en Jeannette elkaar leren kennen. In 2004 trouwden zij. Zij zijn ondertussen gezegend met 2 kinderen: Caleb en Phoebé.

Als je voor Jeugd met een Opdracht werkt, krijg je geen salaris, je bent afhankelijk van giften. Giften zijn van harte welkom zodat Blaise en Jeannette hun werk kunnen blijven doen. Doe je mee?

Ondersteun ons werk

Contact