Brand in ons kerkgebouw

Door diverse ontwikkelingen in de regio besloot onze regering eerder dit jaar dat de wet op religieuze zaken geactualiseerd moest worden. De tekst van de vernieuwde wet blijft de vrijheid van godsdienst waarborgen en stelt tegelijkertijd richtlijnen vast voor wat aanvaardbare religieuze praktijken zijn. Sommige minderheidsgroepen waren niet tevreden met deze nieuwe wet. Dit heeft ertoe geleid dat enkele mensen het oorspronkelijke document hebben vervalst...

Misleiding


Eind juli werd een plaatselijke religieuze leider misleid. Hierdoor geloofde hij dat het vervalste document echt was en riep hij in zijn preken mensen op tegen de aanvaarding van deze wet te stemmen. Hij werd vervolgens door de politie gearresteerd voor verhoor. Tijdens zijn verhoor kreeg hij het echte document gepresenteerd en realiseerde hij zich dat hij misleid was. Hij erkende dit publiekelijk en corrigeerde wat hij eerder had gepredikt op basis van het vervalste document.

Demonstraties en onrust


Terwijl hij gevangen zat, uitten sommige groepen hun ongenoegen over de arrestatie van hun religieuze leider en begonnen zij met demonstraties. Deze demonstraties vonden voornamelijk plaats in twee aangrenzende wijken hier in Maradi. Op veel plaatsen werden stapels oude banden verbrand en waren er boze groepen mensen op straat. Een van deze boze menigten besloot ook het kerkgebouw van onze kerkgemeenschap in brand te steken.

Volledig verwoest


Als gevolg hiervan werd het gebouw volledig verwoest. Door het opstapelen van de houten banken en het gebruik van benzine was het vuur zo heet dat de stalen binten van het dak verbogen waren waardoor ook de bakstenen onstabiel werden (het gebouw vertoont scheuren op verschillende plaatsen). Dit betekent dat we het bestaande gebouw moeten afbreken en het gebouw van de grond af weer moeten opbouwen. Dit zal een grote klus en uitdaging zijn, maar we bidden en vertrouwen op Gods voorzienigheid. We zijn ook heel dankbaar dat er geen slachtoffers zijn gevallen en dat het huis van onze voorganger, dat vlak naast de kerk staat, en de gebouwen van de bijbelschool, die ook op hetzelfde terrein staan, gespaard zijn gebleven. Wij houden onze kerkdiensten voorlopig buiten op het terras van de bijbelschool.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact