Drukke tijden

Terwijl ik (Jeannette) deze maanden vooral bezig was met schrijfwerk rond de vernieuwing van het SIM-project Sowing Seeds of Change in de Sahel, hebben Blaise en de rest van het team van Trainingscentrum Caleb het programma daar weer opgestart. De lessen van de naaiopleiding zijn weer volop aan de gang.

Blaise op reis


Blaise is veel op reis geweest de laatste weken. Half oktober bracht hij Caleb terug naar school na zijn vakantieweek. Onderweg stopten zij in Galmi om een zoon van Dr. en mevrouw Sanoussi op te pikken. De Sanoussi’s werken daar in het SIM-ziekenhuis. Dr. Sanoussi Haalde op zijn beurt een week eerder de jongens op in Niamey.

Eind oktober ging Blaise naar Tsjaad. Hij maakte deel uit van een YWAM-team om de leiding van YWAM in Tsjaad te helpen en te ondersteunen. (YWAM=Youth with a Mission)

Half november was hij een week thuis en terwijl ik dit schrijf is hij met drie andere mannen op weg naar Lomé (Togo). Een Zwitsers christelijk radiostation organiseert daar een radiotraining en Blaise is uitgenodigd als één van de sprekers/workshopleiders. Voor geïnteresseerde kaartlezers: de route gaat als volgt: Maradi - Niamey - Ouagadougou - Kara – Lomé. Zij zijn 4 dagen onderweg met een tussenstop in Ouaga waar Blaise overleg heeft met de leiding van de King's Kids en mogelijk een training geeft voor 'Quartier Libre' (het kinderclubprogramma).

Voortgang SIM-project


Inmiddels heb ik bericht van SIM Niger dat zij de vernieuwing van het project hebben goedgekeurd. De volgende stap is het indienen worden bij SIM International. We vertrouwen erop dat ook zij ons groen licht zullen geven, zodat we kunnen beginnen met de nieuwe onderdelen van het project dat we willen starten. Ik beloof hierover uitgebreider te vertellen zodra we de goedkeuring binnen hebben.

Nieuwe start met Tearfund


Een andere activiteit waar Blaise en ik de afgelopen maanden bij betrokken zijn geweest, is de vernieuwing van het partnerschap tussen YWAM Niger en Tearfund. Na de ontvoering van de nationale directeur van YWAM Niger drie jaar geleden en na het voltooien van het toen lopende project in het Abalak-gebied in 2018, was het partnerschap stil komen te liggen. We zijn nu opnieuw gestart.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact