Eerste groep verlaat basisschool

Op de Academie Evangelique Cornerstone de Maradi, of wel de christelijke lagere school in Maradi, is net als op andere basisscholen in juni het schooljaar afgerond met het traditionele eindejaarsfeest.

Start komend schooljaar een middelbare school?


Alleen de hoogste klas moest eind juni nog hun eindtoetsen afleggen. Door geheel Niger worden deze landelijke toetsen gemaakt op dezelfde tijd. We zijn erg tevreden met het resultaat: de eerste 12 leerlingen die bij het starten van onze school begonnen hebben met een goed resultaat hun schooltijd afgerond. Zij kunnen naar het vervolgonderwijs. Bij de ouders kwam nu de vraag of AECM gelijk met een middelbare schoolopleiding zou kunnen beginnen.

Op dit moment overweegt het schoolbestuur om in oktober al dan niet met het eerste leerjaar van de middelbare school te beginnen. Wat leerkrachten aangaat zou dat misschien wel op te lossen zijn. Er zijn leraren die een universitaire opleiding hebben.
Dit zou echter betekenen dat ze voor de basisschool twee nieuwe leerkrachten nodig hebben, maar waar haal je deze zo snel vandaan?

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact