Geestelijke strijd is realiteit in Niger

Op de velden bij onderzoeksboerderij Masa Tsaye....


Het is regenseizoen en de dag begon zoals alle andere dagen. Tijdens een regenbui zoeken vrouwen die op de boerderij werken beschutting in een berging. Job, de manager van de boerderij, was bij hen en ze waren vrolijk aan het kletsen.

Plotseling begon een van de vrouwen te gillen, zij schreeuwde het uit en sloeg wild om zich heen. Job herkende het als een demonische manifestatie en riep een christelijke vrouw die daar ook was op dat moment, zodat ze samen voor haar konden bidden. Het gebed kalmeerde haar en ze namen haar mee naar de voorganger die op de compound woont om gebed voor bevrijding met haar voort te zetten. Net toen alles weer 'normaal' leek te zijn, begon een tweede vrouw te gillen, luid te schreeuwen en wild om zich heen te slaan. Dus begonnen ze voor haar te bidden en toen ze gekalmeerd was, werd ook zij naar de voorganger gebracht.
Ondertussen was de regen gestopt en de vrouwen pakten hun gereedschap op om terug te keren naar de velden. Terwijl ze naar de velden liepen, leed een derde vrouw aan demonische manifestaties. Gebed hielp nog een keer.

Toen de rust was weergekeerd vertelde de andere werknemers die alles hadden zien gebeuren, dat als dit in het dorp was gebeurd zij hier veel meer moeite mee zouden hebben gehad. "Het was omdat we hier waren (bij Maza Tsaye onder christenen), dat het gemakkelijker kon worden aangepakt", zeiden ze.

Het is ons gebed dat mensen zullen blijven nadenken over de kracht van God die ze op het werk zagen, en dat het ervoor zal zorgen dat ze Hem meer willen leren kennen en bevrijd zullen worden uit de duisternis waarin ze leven.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact