Getuigenis Abdoulaye

Hallo, Ik ben Abdoulaye Aw, maar wordt Papy genoemd omdat ik dezelfde naam heb als mijn opa van mijn vaderskant. Ik ben leider bij de Fabricants de Joie, FJ (Kings Kids) in Niger. Ik ben vooral bezig met dans en mime. Kort geleden studeerde ik af aan de faculteit geneeskunde in Niamey en werk nu als arts in een ziekenhuis.

Wat ik leerde bij de FJ en wat mij hielp om te groeien in geloof


Ik kwam bij de FJ toen ik 10 jaar was, nadat ik op zomerkamp was geweest in Ouagadougou in Burkina Faso. Tijdens dit (outreech)kamp stond naast veel plezier dat je samen hebt ook God centraal. De FJ heeft een slogan "Christus in ons, de hoop op glorie” Al snel begreep ik dat wij, als kind van God, geroepen zijn zodat er meer mensen God leren kennen. God kan zelfs kinderen gebruiken om zielen te redden en het is zelfs gemakkelijker voor een volwassene om zijn leven aan Christus te geven wanneer een kind hem het evangelie verteld. Doordat ik bij de FJ was begreep ik dat Christus zelf ons opdraagt om van alle volken zijn discipelen te maken.

Zo werd er een deur aan deur evangelisatie actie georganiseerd tijdens dit kamp; Ik trok er op uit samen met Nathanaël uit Togo, Nathanaël was 9 en ik 10 jaar oud. Die dag deelde wij met verschillende volwassenen het evangelie. Dit deden we gewoon op straat door traktaten te geven en hen te zeggen “God houdt van u en lees dit alstublieft”.

Vanaf die tijd heb ik nooit meer getwijfeld om het evangelie te delen met ongelovigen, wanneer zich een mogelijkheid voor deed. Die actie in Ouagadougou was een belangrijke ervaring voor mij. Hierdoor ben ik nu verantwoordelijk voor het evangelisatie programma van de jeugd van mijn gemeente.

Wat was een citroen en wat was een mango voor mij?


Ik leerde ook hoe ik stille tijd kan houden. Het gaat erom hoe met de Heer te spreken en naar hem te luisteren en ook hoe je iedere dag de balans op kunt maken over je persoonlijke relatie met Christus.
Iedere FJ leert zich voor het naar bed gaan 5 dingen af te vragen:
• Wat was een citroen voor mij? Wat was slecht vandaag?
• Wat was een mango voor mij? Wat was goed vandaag?
• Wat deed ik wat God’s hart verdriet deed?
• Wat deed ik waarvan God’s hart blij werd?
• Wat voor nieuws leerde ik over God?

Die vragen beantwoorden werd een uitdaging voor mij. Het daagde me uit om goed te doen en het slechte te vermijden. Om God blij te maken in plaats van verdriet te doen en door te lezen om meer nieuwe dingen te leren over God de vader. De stille tijd hielp mij om mijn geestelijke leven serieuzer te nemen, om mijn geloof te versterken. Maar ook om gedurende meerdere jaren de algemeen secretaris van het dagelijks bestuur van de jeugd van mijn gemeente te zijn. Op dit moment leid ik nog steeds activiteiten binnen de jeugd van de christelijke gemeenschap in Niger.

Studenten begeleiden


De FJ zijn niet alleen een groep kinderen, tieners en jongeren, maar vooral ook leerlingen en studenten die bezig zijn voor hun toekomst. Daarom is een FJ-leider een programma begonnen om alle leerlingen en studenten binnen de FJ die in examen-klassen zitten te begeleiden: “hoe zo goed mogelijk op school te werken”. Dankzij dit programma zijn er nu heel wat FJ die binnen overheidsdiensten of nationale of internationale organisaties werken.

Ik wil graag eindigen door te vertellen dat we een praisegroep begonnen zijn binnen de FJ. We kregen op een gegeven moment les van een Koreaanse muziekgroep. In deze training leerde ik om drums en basgitaar te spelen naast het zingen, wat ik al deed bij de muziekgroep van mijn gemeente.
Ik zou nog heel wat velletjes vol kunnen schrijven over wat ik leerde bij de FJ, maar ik wil het hier bij laten. Ik geef God alle eer, Hij die mij zijn oneindige genade gaf, zodat ik vandaag ben wie ik ben. Dank u Heer.

Lees meer over de FJ

papy aan het werk

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop of koop nederlandse boeken via YouBeDo. Wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact