Gevolgen van Corona in Niger

Er zijn drie weken verstreken sinds ik het vorige blog over "die ziekte" schreef...


Drie weken waarin de impact van COVID 19 alleen maar is toegenomen. Werken vanuit huis, thuisonderwijs, social distance, dat zijn de nieuwe modewoorden over de hele wereld geworden. En dit is ook voor ons hier in Niger een onderdeel geworden van ons dagelijks leven.

Concrete gevolgen van COVID 19 voor werk en gezin


Training Center Caleb was 3 weken geleden al gesloten.
In de afgelopen periode moesten we bij SSCS onze reizen naar de dorpen stopzetten. Ook hebben we besloten, in overeenstemming met de eisen van de regering, dat de leden van het SSCS-team die normaal op kantoor werken nu zoveel mogelijk thuis werken.
Ik (Jeannette) probeer te wennen aan ons nieuwe 'thuiswerkschema'. De kinderen zijn uiteraard ook thuis. Onder normale omstandigheden zou Phoebé de afgelopen week op school zijn geweest. Maar de schoolsluiting is verlengd tot ten minste 18 april. Hierna wordt de situatie opnieuw bekeken en beoordeeld. Caleb had op de Sahel Academie na Pasen op 14 april weer moeten beginnen, maar ook dit zal voorlopig niet gebeuren. De leraren hebben hard gewerkt om materiaal voor te bereiden, zodat alle studenten zo lang als nodig thuisonderwijs kunnen volgen. Grotendeels zal Caleb dit zelf kunnen doen, maar hij zal hier en daar toch wat hulp nodig hebben van ons. Voor Phoebé gaan we zelf een programma maken aan de hand van haar schoolboeken. Het zal een uitdaging worden: mijn eigen werk voortzetten en Caleb en Phoebé helpen met hun schoolwerk.

Actief in de COVID 19 voorlichting


Blaise blijft Soura regelmatig bezoeken om te zien of alles daar goed gaat. Hij zet ook zijn radiowerk voort en gebruikt dit ook om COVID 19 bewustwording en voorlichting te geven. Met radio uitzendingen heb je de mogelijkheid om heel veel mensen te bereiken. Binnen de samenwerking van YWAM-Niger met Tearfund werd ons (en andere partners) gevraagd om een projectvoorstel in te dienen dat een positieve bijdrage levert aan de huidige COVID 19-crisis. Blaise en één van zijn ‘radiocollega’s’ kwamen met het plan om COVID 19 bewustmaking en voorlichting te geven via de mobiele radio op plaatsen in de Maradi-regio waar geen normale radio-ontvangst is. We moeten nu afwachten of ons project geselecteerd  zal worden door Tearfund.

stay-save


Kerkdienst via de radio


Eén van de radiostations bood Blaise op zondagmorgen van 10 tot 11 uur extra tijd, zodat de christelijke gemeenschap in Maradi naar een preek kan luisteren.

De actuele situatie rond COVID 19 is nu als volgt: in Niamey is het aantal geïnfecteerde mensen de afgelopen week aanzienlijk toegenomen, maar hier in Maradi zijn tot dusver slechts 2 gevallen bevestigd.
We blijven voorzichtig en wachten op verder nieuws.

Gebed:
Almachtige God, schepper van hemel en aarde,
waak met uw barmhartigheid over ons en al uw mensen.
Geef ons een veilige omgeving
en
een innerlijk vertrouwen in U,
dat ons in staat zal stellen om hulp te bieden aan anderen.

bidden
Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact