Het verhaal van een tweeling

De kinderen van de kinderclub in Maza Tsaye vroegen zo’n 4 jaar geleden aan Judy Evans, de waarnemend directeur van Academy Evangélique Cornerstone de Maradi (AECM), om twee babyjongens te bezoeken die erg ziek waren en wiens moeder ook ziek was. Abdoul en Lawali (niet hun echte namen) waren ernstig ondervoed en hun moeder leed aan een hartaandoening waarvoor ze medicijnen nodig had die ze niet kon betalen. De vader had het gezin verlaten...


Zonder hulp hadden zij het niet gered
Met voedingshulp voor hen en medicijnen voor hun moeder overleefden zij en begonnen zij te groeien. Normaal gesproken zouden de kinderen afkomstig uit zo'n zeer arm gezin niet op jonge leeftijd naar school gaan en de kans is groot dat ze helemaal niet naar school waren gegaan. Ondertussen worden Abdoul en Lawali grootgebracht door hun grootouders omdat de moeder met een nieuwe echtgenoot was vertrokken. Na hen te hebben geholpen om te overleven, leek dit nog meer een verspilling dan in andere gevallen waarin kinderen niet naar school gaan. Bij AECM wordt normaal gesproken van ouders verwacht dat zij schoolgeld betalen voor hun kinderen (om de materialen en salarissen van de leerkrachten te betalen).  

Investeren in leerlingen
Maar we willen ook altijd investeren in een aantal leerlingen uit gezinnen die onmogelijk hun kinderen naar een privéschool kunnen sturen. Daarom besloten we Abdoul en Lawali een kans te geven. Gelukkig zijn er een aantal mensen die AECM specifiek hiervoor ondersteunen. Daardoor kunnen we ook deze kinderen accepteren om hen een goede opleiding te geven.
En hier zijn ze dan,

tweelingbroers


De tweelingbroers: Abdoul en Lawali;

Twee gelukkige kleine jongens in wie we kunnen investeren.  Zodra zij volwassen zijn zullen zij in staat zijn om voor hun families te zorgen en de mogelijkheid hebben om een bijdrage te leveren aan de maatschappij in plaats van een last te zijn en afhankelijk te zijn van anderen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact