ILA KKI

International Leadership Assembly King’s Kids International


Blaise heeft in de eerste week van augustus de internationale vergadering van KKI (King’s Kids International) bezocht.
De International Leadership Assembly (ILA) was in Egypte. Maar doordat veel deelnemers hun visa niet geregeld kregen om naar Egypte te reizen (door Corona) is de vergadering op meerdere satelliet locaties gehouden. Togo organiseerde één van deze satelliet-bijeenkomsten. Ook Blaise kreeg geen visum voor Egypte en was nu in Togo.

Het thema was: Blaas op de trompet!

Regelmatig ontvingen zij in Togo video opnames van de ILA uit Egypte die dan bekeken werden. Onderdelen van het programma waren ook worship en gebedstijd. Er werden workshops gegeven en regelmatig werd er in kleinere groepjes gewerkt. Elke dag was er speciaal gebedstijd voor één van de deelnemende  landen. Zo werd er op de vierde dag speciaal voor Niger gebeden.

Missie KKI: King’s kids international is een beweging die een leefstijl nastreeft die uitgaat van familie-verbondenheid. Ons doel is om kinderen en gezinnen toe te rusten met kennis over God, het aanbidden van God en dit uit te dragen.
Gebaseerd op Deutronomium 6: 6-7. Bewaar in je hart wat ik jullie vandaag leer. Leer het aan je kinderen. Praat er met hen over als je thuis bent, als je onderweg bent, als je opstaat en als je naar bed gaat.

Wij stelden Blaise een paar vragen over deze meeting:


1.
Voor onze beeldvorming: uit hoeveel landen kwamen de deelnemers?
We waren met 55 personen uit Niger, Togo, Benin en Nigeria.

2.
Heeft Covid veel roet in het eten gegooid?
Natuurlijk heeft deze pandemie veel schade aangericht in onze landen en heeft het een grote negatieve invloed, reizen is moeilijk geworden tussen landen.
In de verschillende landen, neemt de corruptie toe aan de grenzen en bij politiebureaus. Er zijn veel Afrikanen die niet geloven in de grote dreiging van covid besmettingen.
Op deze meeting moesten de deelnemers de “gewone” covid regels respecteren: verplicht mondkapjes dragen, handen wassen en één meter afstand houden. Wij moesten dat allemaal respecteren, elke dag en zo merk je dat dit een beetje invloed heeft op de hele organisatie van deze meeting. Maar dat respecteren we graag, want het is ook voor ons eigen bestwil.
In Afrika begroeten we elkaar vaak, wij schudden elkaar de hand, maar door Covid-19 kunnen wij dat allemaal niet meer doen, terwijl dat vroeger heel gewoon was. (eigenlijk dezelfde beperkingen waar wij hier in Nederland en op zoveel plaatsen in de wereld mee te maken hebben.)

3.
Was je naast deelnemer ook spreker? Waar heb je over gesproken?
Ik zou natuurlijk eigenlijk naar Egypte, maar doordat ook mijn visum geweigerd werd kwam ik in Lomé, maar ik geloof dat God wilde dat ik in Lome was, volgens de getuigenissen werden vele bemoedigd door mijn aanwezigheid. Ik leidde een workshop met Ms. Odette Zij is de echtgenoot van een vriend van Blaise. Zij woont in Togo en werkt daar ook voor een NGO. Wij gaven samen een workshop over het opbouwen en ondersteunen van de locale gemeenschap met hulp van NGO’s. We hebben verteld over onze beroepsopleiding en trainingen bij Centre Caleb en over de  trainingen voor FJ-leiders bij Quartier Libre. Wij leerden hen hoe je het programma van de FJ opzet en begeleidt, welke mogelijkheden en kansen dit met zich meebrengt, waarbij één van onze uitgangspunten is om de gemeenschap verder op te bouwen.
We waren blij om te laten zien dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

4.
Kun je kort vertellen wat je zelf hebt beleefd? Waardoor je bent geïnspireerd?
Ik ben blij dat ik hier was en het was fijn om jonge leiders te zien groeien in geloof en ontzag voor God. Het is geweldig om te zien dat deze generatie de Heer schouder aan schouder dient.
Ik mocht mijn kennis doorgeven  aan jongeren en hen aanmoedigen om verder te gaan. wat mij dan weer inspireert om door te gaan met het aanmoedigen en trainen van mensen om nog meer kinderen en jongeren te kunnen bereiken.

Merci beaucoup!

fotoimpressie


bron foto's: FJ LOME, TOGO

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact