Leatou vertelt

Mijn vader heeft 3 vrouwen en ik heb 15 broers en zussen. Ik ben 18 jaar. Ik weet eigenlijk niet zo goed of mijn vader, of mijn moeder, hebben nagedacht over mijn opleiding. Daar hebben ze nooit over gepraat. Ik weet niet beter dan dat mijn zussen en ik de straat op gaan om mango’s of kopto, of wat dan ook te verkopen, afhankelijk van het seizoen, en een beetje geld te verdienen. En tijdens het landbouwseizoen helpen we mee op de velden van de familie.

Mond op mond reclame
Ik ben al een hele tijd bekend met het Trainings Centrum Caleb want ik ken een paar vrouwen die het programma daar gevolgd hebben. Toen ik zag hoe de tijd daar hun leven veranderd heeft, wilde ik dat eigenlijk ook wel. Ze kunnen nu lezen en schrijven en rekenen, ze hebben een naaimachine en ze kunnen werken. Ze zijn iemand. Dat wilde ik ook. Ik wilde graag meer leren en iemand zijn. Dus toen ik hoorde dat er vorig jaar oktober begonnen zou worden met een nieuwe groep heb ik mijn vader gevraagd of ik er ook heen mocht. Omdat hij er niet voor hoeft te betalen vond hij het goed en daar was ik heel blij mee.

Ik voel me gewaardeerd
In November zijn we begonnen. Het is niet gemakkelijk. Ik ben nooit naar school geweest en het was best wennen om dingen te leren. Maar ik vind het echt fijn om naar het Centrum te gaan. Ik voel me er gewaardeerd. Er wordt niet op me gescholden en als ik moeilijkheden heb is er een tanti waar ik mee kan praten. Zij verteld ook iedere ochtend iets over wat er in het boek van de Christenen staat, de Bijbel. Dat vind ik ook fijn. Mijn vader zegt altijd dat de Imam zegt dat Jezus een profeet was en niet de zoon van God, maar nu begin ik me af te vragen of dat wel zo is. Ik kan nu ook al een beetje lezen en schrijven. Dat helpt me ook bij het leren naaien en patroon tekenen. Daarvoor moet je maten opnemen en de cijfers lezen.

Het lijkt of ik ook andere dingen nu beter begrijp
Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar het is net alsof ik doordat ik leer lezen en schrijven en rekenen de andere dingen ook beter begrijp. Ik kijk er naar uit om de opleiding af te maken en te kunnen gaan werken. En zelfs nu kan ik al een beetje werken. Mevrouw Ramatou helpt me dan om zo te maken dat het goed is. Ik hoop ook dat ik één van degene zal zijn die een naaimachine zal kunnen krijgen aan het einde. Dat zou me een heleboel helpen. Ik wil het Centrum echt bedanken dat ze naar Soura zijn gekomen en ze dit werk doen. Ik heb gezien dat Christenen echt geven om anderen en dat vind ik heel bijzonder.

foto


Lees meer over de naaiopleiding

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop of koop nederlandse boeken via YouBeDo. Wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact