Start Centre Caleb

Naaimachines kregen een service-beurt of reparatie en  moesten op hun plaats gezet worden. Nieuw cursusmateriaal werd ingekocht. En de gevlochten grasmatten voor de wanden van de klaslokalen werden vervangen. (De matten bedekken de bovenste open helft van de wanden van de klaslokalen, omdat deze niet langer meegaan dan één jaar, moeten deze jaarlijks worden vervangen.)  Genoeg te doen zo  in de tweede helft van september op Trainingscentrum Caleb (TCC). Het personeel:  - Blaise, Sunday, de juffen mevrouw Ramatou,  Eli en Alissa – verzette een hoop werk om het nieuwe ‘schooljaar’ startklaar te maken.

1 oktober of toch iets later?


Net als andere Nigerese scholen start ook Training Centre Caleb het nieuwe cursusjaar op 1 oktober. Dit betekent echter niet dat alle deelnemers op dat moment aanwezig zullen zijn. Het duurt altijd een tijdje voordat iedereen er weer is.
(Datzelfde gebeurt eigenlijk ook op de basisscholen: toen ik (Jeannette) in de tweede week van oktober naar de leraar van Phoebé toeging om iets te bespreken, vertelde hij dat hij de indeling van de stoelen nog niet voor elkaar had, omdat er nog bijna iedere dag nieuwe leerlingen bij kwamen.)
Om dit een beetje in te perken is bij TCC de regel dat als je op 1 november er nog niet bent, je niet meer wordt toegelaten.
Voor het tweede opleidingsjaar van de naaiopleiding  zijn we nu gestart met 76 deelnemers (van de 83 die het 1e jaar hebben gevolgd) en zoals te zien op de foto's, zijn leraren en deelnemers weer lekker aan het werk.

Mooi bericht van een oud-cursist


Onlangs kreeg Blaise een telefoontje van een van de vrouwen uit de groep die hun training in juni 2018 afrondde. Deze vrouw is predikantsvrouw en haar man heeft een kerk toegewezen gekregen in Madarounfa, een dorp niet ver van de stad Maradi. Ze vertelde dat ze bezig is een trainingscentrum in het dorp te starten en vroeg zich af of samenwerking met TCC mogelijk zou zijn. We wachten nog op verder nieuws, maar het is zo mooi om te zien dat deze vrouw, die de training heeft gevolgd, de wens heeft om gebruik te maken van de opgedane kennis en vaardigheden.

Trainings centrum Caleb
Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact