Start van het schooljaar 2021-2022

Wat gebeurt er allemaal op onze scholen in Maradi?
In onze vorige nieuwsbrief beloofde ik updates te geven over het nieuwe schooljaar dat begin oktober is gestart.

Op Trainingscentrum Caleb zijn 150 meisjes en vrouwen gestart
met de driejarige opleiding in alfabetisering, kleding maken, breien en borduren. Ze zijn natuurlijk allemaal erg enthousiast van start gegaan en we hopen dat tussen de 75 en 100 de training ook daadwerkelijk zullen afronden. Bij deze 150 is een groep van 12 meisjes en vrouwen die ook de Discipelschap Training School (DTS) volgen. Ze doen 's ochtends de training bij Training Center Caleb en 's middags hebben ze hun cursussen voor de DTS.
We zijn erg dankbaar met de gift die is toegezegd door een kerk in Gouda. Met deze gift kunnen we 9-10 naaimachines kopen ter vervanging van de huidige machines die niet meer te repareren zijn. We hadden deze gebruikte Europese en Amerikaanse machines minstens 5 jaar geleden in Nigeria gekocht. Deze zijn van betere kwaliteit dan de nieuwe die hier op de markt zijn.  De naaimachines zijn de afgelopen jaren intensief gebruikt op Centre Caleb en zijn nu dus echt versleten. Tot de nieuwe naaimachines er zijn, moeten de leerkracht en de leerlingen het nog even doen met een beperkt aantal machines.
centrecaleb

Ook de AECM school opende begin oktober haar poorten weer.


Zelfs tot in de eerste helft van november bleven er nieuwe leerlingen komen. We hebben nu 173 leerlingen in het basisonderwijs en 30 in het middelbaar. Het middelbaar onderwijs (collège) heeft dit jaar 3 klassen. Volgend jaar zal de 4e klas worden toegevoegd, wat betekent dat we in 2023 onze eerste groep een AECM-collègediploma kunnen uitreiken! Om financieel zelfstandig te worden hebben we nog steeds behoorlijk meer studenten nodig, maar we zijn blij dat het aantal elk jaar langzaam toeneemt. Dit helpt de school ook om zich geleidelijk aan te passen aan groeiende aantallen en te leren hoe met grotere klassen de goede kwaliteit van het onderwijs te behouden. We moeten toegeven dat het nog steeds moeilijk is om goede lokale schoolleiding te vinden, maar we blijven erop vertrouwen dat we te zijner tijd de juiste mensen zullen vinden.

Ook voor de AECM school zijn we erg dankbaar voor de giften die we mochten ontvangen, namelijk voor de bouw van extra klaslokalen. Momenteel is het collège gehuisvest in de klaslokalen van het Maza Tsaye Centre for Ministries dat op hetzelfde terrein staat als de school. Het totale terrein is namelijk 53 ha groot. Deze huisvesting was prima voor de opstartperiode van het collège, maar er zijn nu echt eigen klaslokalen nodig.
Ook om straks het lycée (de tweede fase van de middelbare school) te huisvesten.

fundering


Met het geld dat we tot nu toe hebben ontvangen, hebben we de fundering en een deel van de muren kunnen plaatsen voor een eerste blok van drie klaslokalen. We blijven zoeken naar extra/nieuwe fondsen.

Ook zijn we erg blij dat we eindelijk de speeltoestellen voor de basisschool klaar hebben. We hadden hiervoor een aantal jaren geleden een gift gekregen van een kerk in Amersfoort, maar om allerlei redenen liep de realisatie van dit “buitenspeelgebeuren” steeds weer vertraging op.
Binnenkort kunnen de kinderen van de basisschool ook klimmen, klauteren en schommelen!


Voetnoten van de vertaler:
AECM: Academie Evangelique Cornerstone de Maradi
Collège: middelbare school, met name de eerste 4 klassen
Lycée: klas 5, 6 en 7 van de middelbare school
De telling van de klassen loopt in Niger anders; dus heb ik dit in de vertaling “vernederlandst”.

Hierbij ook een filmpje over AECM; leuk om te zien en te horen!
(klik op onderstaande foto om het filmpje te starten)

gymles


Wilt u helpen om de nieuwbouw te financieren?


Doneer dan rechtstreeks of via onze geef pagina.
vermeld er bij dat het om de nieuwbouw van AECM gaat.

Doneer


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact