Samenwerking met Tearfund

Covid-19 informatie via de lokale radio...


Binnen Niger is de radio van groot belang bij het geven van informatie, aangezien een groot deel van de bevolking analfabeet is. Op veel plaatsen is echter alleen toegang tot de lokale radio. Dus kan het soms wel even duren voordat mensen informatie ontvangen die juist en compleet is.

Dat gold ook voor de situatie rondom het nieuwe coronavirus. Mensen in de dorpen hoorden het een en ander, maar de informatie was onvolledig. De regering is wel actief bezig in het verstrekken van informatie, maar de uitgestrektheid van Niger is daarbij een moeilijk punt. Door de samenwerking met Tearfund kregen wij de mogelijkheid te helpen bij het verspreiden van correcte informatie via de mobiele radio.

In juni / juli van dit jaar hebben we op drie plaatsen een radio-project opgezet. Mensen binnen een straal van 100-150 km van de zender kunnen hierop afstemmen. De radioprogramma's gaven correcte informatie over COVID 19, mensen konden bellen met vragen, er werden enkele COVID kennisspellen georganiseerd en tegelijkertijd een aantal handwasstations opgezet met zeep, gezichtsmaskers en beschermende handschoenen.

Gelukkig is de impact van COVID 19 in Niger tot nu toe zeer beperkt gebleven, maar we zijn blij dat we hebben kunnen bijdragen aan het geven van juiste informatie aan de bevolking.

handenwasstations

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact