Het levensverhaal van Sunday, manager van Centre Caleb

Hallo, ik ben Sunday Akeju George, manager van Trainingscentrum Caleb. Ik kreeg deze functie in 2018, toen Blaise mij vroeg of ik interesse had om samen met hem leiding te geven aan het centrum. Omdat we op andere manieren al met elkaar samen hadden gewerkt, kenden we elkaar al goed. Maar laat ik bij het begin beginnen en jullie in het kort mijn levensverhaal vertellen.

Ik ben geboren in Kano state in Nigeria op 3 oktober 1981. Mijn beide ouders stierven kort na mijn geboorte en ik werd naar Maradi gebracht en groeide daar op. Al op jonge leeftijd besloot ik dat ik niemand tot last wilde zijn en ben gestart met mijn geld te verdienen als kapper. Ik heb dus vele jaren een kapsalon gerund.

Van kapper naar evangelist...


Blaise en ik hebben elkaar ontmoet in 2009 bij een workshop in één van de kerken in Maradi. We waren daar beide voor uitgenodigd en zo zijn we begonnen met onze samenwerking op het gebied van kinderwerk en evangelisatie in de dorpen. Om méér te leren over het Woord van God en om te groeien in mijn persoonlijke geloof, wilde is graag naar de Bijbelschool. Ik wilde leren op welke manier ik mijn geloof kan delen met anderen. Het liefst wilde ik naar de Bijbelschool in Nigeria, maar ik sprak alleen Hausa en maar een klein beetje Engels en Frans. Eerst heb ik dus Engels geleerd op de Bijbelschool in Kagoro in Kaduna state; dit kostte me 1,5 jaar. Daarna kon in starten met de theologische opleiding in Abuja. Dat was in 2013. Al met al ging ik 5 jaar naar school en ik was in staat dit zelf te betalen dankzij mijn eigen kapsalon.
In mijn studietijd in Abuja leerde ik mijn vrouw kennen en we zijn in 2017 getrouwd. Ook zijn wij gezegend met een dochter.

...naar manager van Centre Caleb


Mijn taak in Trainingscentrum Caleb is erop toezien dat het goed gaat met de mensen. Ik streef ernaar dat we met elkaar goed samenwerken om ervoor te zorgen dat de meisjes en vrouwen die komen voor onderwijs gemotiveerd zijn om hun best te doen en begrijpen wat er wordt onderwezen. Mijn wens is ook dat zij het Woord van God leren kennen en willen leven volgens Zijn wil. Verder wil ik graag het schoolcomplex verbeteren, zoals het renoveren van de bestaande gebouwen, maar ook het bouwen van nieuwe lokalen, zodat het er beter uitziet en als geheel beter kan functioneren.


De financiële middelen voor renovatie en uitbreiding zijn helaas nog niet toereikend.
Giften zijn altijd welkom! onder vermelding van: renovatie Centre Caleb

Geef hier voor de renovatie

sunday

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact