The big change

Op dit moment staan we voor een GROTE verandering voor ons als gezin. Even jullie geheugen opfrissen: vorig schooljaar was er géén studentenhuis meer op Sahel Academy, de school in Niamey waar Caleb naar toe gaat. Toen stelde de familie Adomnicai voor om voor Caleb te zorgen en dus ging hij bij hen wonen. We zijn hen erg dankbaar dat ze dit hebben willen doen. Maar nu moesten we voor het komende schooljaar een ander gastgezin zoeken. De afgelopen maanden werd langzamerhand duidelijk dat dit niet gemakkelijk zou worden en begonnen we na te denken over plan B: als er geen gastgezin beschikbaar zou zijn voor Caleb, zouden we naar Niamey moeten verhuizen. Dit leek ons nogal ingewikkeld, aangezien al ons werk en onze contacten in Maradi liggen, en daarom wilden we de beslissing echt niet nemen.

Plan B: Maar ja, toen we in augustus in Niamey waren voor onze vakantie, en met nog maar twee à drie weken te gaan tot de start van het schooljaar op 1 september, realiseerden we ons dat we ons plan B serieuzer moesten gaan bekijken.
We vroegen de administratie van de Sahel Academy of we Phoebé konden inschrijven voor het geval we moesten verhuizen. Zij waren bereid haar op korte termijn te testen en de resultaten waren zodanig goed dat ze kon worden aangenomen voor de 5e klas, dat is het laatste jaar van de basisschool in het Amerikaanse systeem (in het Nigerese systeem in Maradi zou ze ook het laatste jaar van de lagere school ingaan). En we waren net op tijd met onze aanvraag, want ze was nummer 20 in haar klas, en dat is het maximale aantal dat Sahel accepteert voor een klas.
Dus inmiddels zijn we tot de conclusie gekomen dat plan B het beste is en we inderdaad naar Niamey moeten verhuizen.

We hebben goed nagedacht over hoe we toezicht kunnen houden op en leiding kunnen blijven geven aan het werk in Maradi. We hebben plannen daarvoor uitgewerkt en het zal voor ons beiden wat heen en weer reizen betekenen. Blaise is dit al wel gewend want hij reisde voorheen al regelmatig tussen Maradi en Niamey. Verder zijn we erg blij dat we samenwerken met deskundige mensen die het praktische werk in Maradi voort kunnen zetten.
En het grote voordeel is natuurlijk dat we als gezin samen zullen zijn en dat Phoebé dit najaar bij Sahel Academy kan beginnen, iets waar ze erg naar uitkijkt.

Overstroming: Helaas is de rivier de Niger sinds 24 augustus ver buiten zijn oevers getreden en heeft een deel van de wijk waar Sahel Academy is gevestigd onder water gezet en staat ook het schoolgebouw onder water. De start van het schooljaar is dus uitgesteld tot nader order, maar in de tussentijd gaan we door met het verhuizen naar Niamey.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact