Twee maanden in Nederland

In de vroege uurtjes van zondag 31 juli waren we weer thuis in Niamey waar we een warm welkom kregen van onze 2 honden. Maar ook een “donker” welkom, want onze elektriciteit was uitgevallen. Maar eigenlijk was dat geen verrassing, want de mensen die voor ons huis en de honden zorgden hadden ons al een berichtje gestuurd dat er iets mis was sinds de installatie van onze nieuwe elektriciteitsmeter een paar dagen eerder. Maar ja, hier zaten we niet echt op te wachten ’s morgens om 4 uur na een lange reis. Maar Blaise en Caleb gingen aan het werk en kregen onze kleine generator aan de praat, zodat we tenminste in een deel van het huis stroom hadden. De kinderen vonden het te warm om nog te gaan slapen en zijn begonnen met het in orde maken van hun kamer en badkamer. Al met al een bijzondere thuiskomst.

Maar dit stukje gaat eigenlijk niet over ons leven hier in Niger, maar over onze tijd in Nederland.

Er waren vier activiteiten in Nederland die op ons to-do lijstje stonden:
1.
Ontmoeting met familie en vrienden
2.
Contact met oude en nieuwe collega’s in het zendingswerk
3.
Op zoek naar materiaal, kleding en schoenen, die moeilijk te krijgen zijn in Niger; shoppen dus
4.
En als belangrijkste: uitrusten en vakantie houden!

Hebben we onze doelen behaald? Nou voor het grootste deel zeker wel!

Allereerst over: uitrusten en vakantie! Dit ging vaak en goed samen met punt 1 van onze lijst: met het ontmoeten van familie en vrienden. Het was zes jaar geleden dat wij in Nederland waren geweest en daarom was het heel fijn om het grootste deel van ons verblijf bij mijn ouders te zijn. Zij hadden in hun huis twee werkkamers omgebouwd om vier personen te gast te hebben en we hebben genoten van hun gastvrijheid. Wij zijn dankbaar dat zij gezond zijn en dit voor ons hebben kunnen doen. Het was een gezegende tijd en heeft zeker voor Blaise en mij bijgedragen aan punt 4: uitrusten en vakantie.

Verder hebben we anderhalve week gelogeerd bij mijn broer en schoonzus. Ook zij hebben uitstekend voor ons gezorgd en het was fijn zo een tijdje met hen op te trekken, terwijl zij toch ook nog hun werk moesten doen. Omdat zij in het midden van het land wonen, was het voor ons ook een goede gelegenheid om in deze tijd afspraken na te komen en allerlei noodzakelijk papierwerk in orde te maken. Ook dat gaf rust.

Ook hebben we een aantal vrienden kunnen ontmoeten. Oude vrienden, die we al jaren kennen, maar ook meer recente vrienden. We zijn bij voorbeeld bij een Belgische vriend geweest. Blaise had hem lang geleden ontmoet en zag hem bij verschillende gelegenheden. Ikzelf ontmoette hem nog niet zo lang geleden in een team dat een Bijbelstudie opzette. Maar dat ging allemaal via ZOOM. Daarom was het heel leuk elkaar life te ontmoeten.

En Phoebé is op bezoek geweest bij Emma, Evi en hun moeder. En wij mochten mee. Emma en Evi zijn de twee Goudse meiden die met Phoebé een uitwisseling hadden over het leven in Niger en Nederland. Je kunt dit bekijken  op onze site in de rubriek: Special for kids: Schakelen tussen Niger en Nederland.

We hebben nog meer mensen ontmoet en gesproken, dan ik hier nu vertel. En er zijn ook mensen die we graag hadden ontmoet, maar dat is helaas niet allemaal gelukt binnen deze twee maanden.
We hebben ook uitstapjes gedaan. We hebben een boottocht gemaakt op de mooie Reeuwijkse plassen op een prachtige dag met een stralend blauwe lucht en veel frisse lucht. We hebben in juni een “rooftop walk” gedaan in het centrum van Rotterdam. Het was erg interessant om te zien wat de bouwmogelijkheden zijn op de daken in de stad. Voor bewoning, energieopwekking, recreatie en groenvoorziening. En op deze hoogte krijg je ook een heel andere kijk op de stad Rotterdam. Miniworld Rotterdam met modeltreinbouw geïnspireerd op de regio Rotterdam was ook een leuk uitstapje, net als Burgers Zoo. Ook zijn we naar het strand geweest en hebben genoten van een wandeling met wind en wijds uitzicht.

Tot zover. Er volgt binnenkort meer over ons verblijf in Nederland.
(klik op onderstaande foto en je krijgt enkele sfeerimpressies van onze vakantie)

fotos

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact