Vakantie in eigen land

We zijn blij dat we er even tussenuit konden, hoewel het “met vakantie gaan” een uitdaging was in verband met de de veiligheid. Als we namelijk zoals gebruikelijk naar een naburig land wilden reizen, betekende dat voor Jeannette, omdat zij een blanke volwassene is, dat zij het vliegtuig zou moeten nemen. Helaas was dit een te grote aanslag op ons budget en we hebben besloten naar Niamey te gaan.

We vonden een mooie vakantieplek en hebben leuke dingen gedaan, zoals naar de film, naar het zwembad en naar het nationaal museum annex dierentuin, en om niet te vergeten: we hebben heerlijk ijs gegeten!
Ook hebben we tijd doorgebracht met onze goede vrienden,  de familie Zagré’. Het was erg leuk om te zien hoe de 2 dochters (Phoebé en de dochter van onze vrienden) goede vriendinnen zijn en blijven ondanks dat ze ver van elkaar opgroeien.

En..."We gaan weer naar school" (althans Caleb)


Voor Caleb is de situatie ook enigszins veranderd. De Sahel Academy heeft besloten het internaat te sluiten dit jaar, omdat alleen Caleb en nog een andere jongen er gebruik van zouden maken. Daarom is in overleg met de ouders besloten op zoek te gaan naar gastgezinnen. Caleb woont nu binnen de Sahel Campus bij de familie Adomnicai. Dit is een zendingsechtpaar uit Roemenië, dat werkt op de Sahel Academy en zij hebben 2 kinderen van 2 en 4 jaar. Caleb vindt het fijn om Betuel Adomnicai te helpen met zijn werk als facilitair manager op de campus. En ook om lekker te spelen met zijn kleine “broertje en zusje”.

In het Amerikaanse onderwijssysteem bestaat de middelbare school uit 2 delen:  6-8 th grade (middle school) en 9-12 th grade (high school). Caleb is nu gestart met zijn 8th grade. Dus Caleb zit nu in het laatste jaar van het eerste deel van de middelbare school. Het volgende jaar, 9th grade, is het begin van de high school (het tweede deel van de middelbare school).

Caleb schrijftNieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop of koop nederlandse boeken via YouBeDo. Wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact