De naai-opleiding veranderde ons leven!

Hallo, ik ben Hadjara, In juni 2018 haalde ik mijn certificaat bij de naaiopleiding van trainingscentrum Caleb. In eerste instantie wilde ik de opleiding helemaal niet volgen, maar mijn man stimuleerde mij om me toch in te schrijven. Het was best moeilijk en na het tweede jaar wilde ik eigenlijk stoppen, maar mijn man moedigde me opnieuw aan om de training af te maken. Hij zei dat het "onze kans" was. Uiteindelijk ben ik zó blij dat ik mijn opleiding heb afgerond.

Mijn man is voorganger / evangelist en hij kreeg een gemeente toegewezen in een dorp niet ver van Maradi. Maar de leden van deze kerk kunnen ons geen salaris betalen. We hebben gelukkig wel een paar stukjes grond en dat hielp ons om voedsel te verbouwen, maar we hadden nauwelijks geld. Soms hadden we niet eens geld om water te kopen bij het openbare tappunt (25 liter kost 25 cfa = € 0,04). Maar sinds ik de training heb gevolgd, veranderde er veel.

Met mijn eigen naaimachine.


Aan het einde van de training kreeg ik een naaimachine en begon ik te naaien in ons dorp. Ik besloot om tasjes te maken als cadeautje voor mijn klanten, om hen te bedanken dat zij naar mij kwamen voor het naaiwerk.
Tijdens de training hebben we geleerd hoe je rugzakken maakt. Aan het begin van het schooljaar heb ik een aantal van die rugzakken genaaid en ging ik naar nabijgelegen scholen om ze te verkopen.

Dit alles bij elkaar levert ons nu een inkomen op. We hebben altijd geld om water te kopen, we konden zelfs een investering doen en een paar stieren en een kar kopen om ons te helpen met ons werk op het land. Ook hebben we een stuk grond gekocht waarop we ons eigen huis hopen te bouwen.

stier met kar


Toekomstperspectief


Nu ik zie hoeveel deze training mij en mijn gezin heeft opgeleverd, wil ik ook anderen gaan trainen. Ik heb nog twee naaimachines gekocht en die gebruik ik om een groep meisjes naailes te geven. Op de foto’s zien jullie ons groepje.
Er is een project in het cultureel centrum van ons dorp dat aanbood om de naaitraining te financieren. Dit gaat in samenwerking met het dorpsbestuur en zij vroegen mij om te helpen met het geven van de naailes.

leerlingen

Een groep leerlingen van Hadjara


Ik begrijp nu goed hoe belangrijk het is dat ik mijn training heb afgerond en ben erg trots op het certificaat waarop staat dat ik succesvol ben geslaagd. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat deze training ons leven heeft veranderd.


Help vrouwen aan een naaiopleiding die hun leven kan veranderen.

Ondersteun Centre Caleb

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact