verhuizen

We zijn er bijna! In de laatste twee hectische weken ben ik bezig geweest met ons huishouden in Maradi in te pakken èn het opstarten van mijn werk voor Sowing Seeds of Change èn voor de AECM school. Ook  de supervisie en samenwerking op afstand moest bedacht en geregeld worden.

Nu zit ik (Jeannette) even heel relaxed te genieten van een dag rust in het Baptisten gasthuis in Niamey.
Blaise was druk met het regelen van een goed transport van onze bezittingen van Maradi naar Niamey. Daarnaast is hij bezig met het opzetten van een nieuw project samen met Tearfund. Hierover zullen wij jullie in een volgend bericht meer vertellen.
De vrachtwagen met onze spullen is nu onderweg hier naartoe. En Blaise rijdt op dit moment samen met een vriend ook hierheen in onze eigen auto met onze meest breekbare dingen en onze 2 honden.
Over 2 tot 3 dagen hopen we in ons nieuwe huis te trekken!

Enorme wateroverlast


Door de heftige overstromingen kan de school van Caleb en Phoebé nog niet starten. De hoeveelheid water in de rivier de Niger is dit jaar enorm. Zie ook de foto’s bij mijn vorige blog. Vanaf 1929 zijn de waterstanden bekend en het waterpeil is nog nooit zo hoog geweest. Veel mensen zijn door de overstromingen hun inkomsten kwijt door het verlies van de oogst uit de tuinen langs de rivier en van de rijstvelden. Maar ook huizen en andere bezittingen zijn verloren gegaan.
De Sahel Academy heeft 2  alternatieve locaties gevonden waarin het onderwijs kan starten. Caleb en Phoebé zullen waarschijnlijk eind september of begin oktober op school starten. Phoebé zal voor het eerst onderwijs krijgen in het Engels en Caleb start op de high-school. Vanaf oktober hopen we in onze nieuwe ritme te komen en ons thuis te gaan voelen in Niamey. Met uiteraard voor Blaise en mij regelmatig een reis naar Maradi.

toezicht


Phoebee en Caleb houden toezicht

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact