Zonne-energie

Wij hebben zonne-energie!  Hoe snel kan het gaan….


We zijn zo blij met het geld dat met Giving Tuesday is ingezameld. We willen graag zonne-energie als back-up bij stroomstoringen. Dan zijn we niet langer afhankelijk van onze generator die veel onderhoud en reparatie nodig heeft én veel benzine verbruikt.

Ja, dat was het idee. Maar doordat het opgehaalde bedrag een stuk hoger is, konden we méér panelen en accu’s kopen, met een sterkere omvormer/lader. Nu kunnen we de hele dag gebruik maken van onze eigen zonne-energie! ‘s Avonds schakelen we over op het elektriciteitsnet en als we naar bed gaan schakelen we over op de accu's. En valt de stroom ’s avonds uit dan hebben we gelukkig ook de accu’s. Zo fijn dat we géén last meer hebben van stroomstoringen. En we verwachten ook dat onze kosten voor energieverbruik een stuk lager zullen zijn.

We hebben de zonnepanelen héél snel kunnen realiseren. Er zijn hier ook geen vergunningen nodig: wie zonnepanelen op het dak van zijn huis wil plaatsen, kan dat gewoon doen. Dus toen het geld hier op onze bankrekening binnen kwam, ging Blaise direct met de installateur op pad om de benodigde apparatuur te kopen. Hij heeft ook een lasser uit de buurt gevraagd om frames te maken voor het plaatsen van de zonnepanelen op het dak.

Zo snel kan het gaan, want de dag na aankoop kwam de lasser de frames brengen en kwam de installateur met de overige materialen, zoals draden, kabelgoten etc., om alles in elkaar te zetten op het dak. Vanwege een andere klus die dag, kwam de installateur pas laat in de middag met een paar man en zij werkten tot laat in de avond door. Zo gaat het hier.

Oh, en wat natuurlijk ook hielp is dat de installateur een goede bekende van Blaise is. Zij kennen elkaar van de “Fada”. Dat is een ontmoetingsplaats, waar vrienden gezellig kletsen, thee drinken en soms ook samen eten.

accu's en omvormer

de accu's en omvormer staan gewoon in de gang

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact