In Memoriam Ton van Iperen

Ton van Iperen


We willen jullie laten delen in het verdriet dat we hebben na het onverwacht overlijden van onze vriend, broer, ‘collega’ en man vol van liefde voor Jezus, Ton van Iperen. (Hij was sinds september 2014 bestuurslid van st. Niger Zending.)
Na een gezellig weekendje weg met Margreeth zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heeft hij een hersenbloeding gekregen en vlak daarna een hartstilstand. Na een korte opname in het ziekenhuis is hij 4 februari 2020 overleden op de leeftijd van 72 jaar.

Hij was een stoere, lieve, creatieve en levenslustige man, vader en opa. Hij schaatste bijvoorbeeld nog, deed aan squash en kampeerde met zijn kleinkinderen. We bidden voor Margreeth zijn vrouw en (klein)kinderen om troost en kracht bij dit grote gemis en wensen hen veel sterkte in dit verlies.

Ook wij missen Ton echt. Hij was een zeer hartelijk, enthousiast, meedenkend, meelevend en zeer actief bestuurslid. Ton had zelf veel ervaring op het zendingsveld. O.a. ooit begonnen met  Wycliffe bijbelvertalers in Papoea Nieuw Guinea, was zelf in 2005 met een DTS groep vanuit Nederland in Niger (leerde daar Blaise kennen) en reisde recent vaak naar Senegal om daar jongens te ondersteunen in hun geloof en om met techniek hun geld te verdienen.

Ton was door zijn ervaring vaak de schakel tussen Nederland en Niger, mede omdat hij ook in het Frans met Blaise kon communiceren. Hij had contacten bij Jeugd met een Opdracht in Nederland en ook zijn eigen netwerk om het werk in Niger (ook financieel) te kunnen ondersteunen. Concreet heeft hij heel veel kunnen betekenen voor de leerwerkplaats voor automonteurs. Hij stelde hiervoor een heel leerplan op. Hij was (voor buitenstaanders een onzichtbare) spil in het organiseren van de DTS. Ton was gedreven en had een hart voor de missie van Niger Zending en de Gaïtou’s. Hij deelde dit vol passie en enthousiasme in onze vergaderingen. Maar nog belangrijker hij had visie om deze boodschap te delen met anderen en hij had ook de gave om hen hier bij te betrekken. Zijn vrouw Margreeth ondersteunde hem in bepaalde praktische zaken en zo vormden zij een goed team.

Blaise zei: Ton is Nederlands door zijn huidskleur maar Afrikaans in zijn hart. En ik wil afsluiten met de woorden van Jeannette, Ton was een mooi mens!

tijdens CO dagen


Voor Ton was niets te gek: Hij stook zich in Nigerese kleding tijdens de Christelijke Ondernemersdagen om het werk van St. NIger Zending onder te aandacht te brengen.

Contact