De kaart van Niger

Een grappige creatieve aardrijkskunde les


(eigenlijk voor groep 7, maar leuk voor iedereen ;) ). In deze les leer je de vorm van Niger te tekenen. Het bestaat uit een soort versje dat heel vreemd is samengesteld, waardoor het heel grappig wordt en makkelijk te onthouden.

Elk cijfer en de eerste letter van het volgende woord is een set coördinaten (vetgedrukt). Zodra alle coördinaten met punten op het ruitjespapier zijn geplaatst (zie hieronder), vormen deze als je ze met elkaar verbindt, de kaart van Niger!
Omdat de coördinaten niet werken in de Nederlandse vertaling, geef ik de Franse versie en de vertaler heeft er een Nederlandse versie van gemaakt, die ook nergens opslaat.

13 amis bororo et 16 bourricots sous 17 épineux et 16 ignames, 15 kilichis, 14 kolas avec 13 laitues et 9 lapins. Ils ont pris 6 képis et font 5 km en 4 maanden 1 jour. Faut-il pour terminer avoir 2 instituteurs, 4 ingénieurs ou 5 hélicopters? 5 écoliers fidèles suffisent à ces 7 étourdis.

Zeer vrije Nederlandse vertaling:
Er zaten eens 13 aapjes en 16 beren onder 17 elsen; verderop reden 16 indianen, 15 kleuters, 14 konijnen met 13 leeuwen en 9 luipaarden in 6 kruiwagens wel 5 kilometers in 4 maanden en 1 jaar. Wat heb je verder nodig om bij de finish te komen: 2 instructeurs, 4 ingenieurs of misschien 5 helikopters?  5 ezels zijn genoeg voor deze 7 dummies!

Veel plezier!

raster


Als je wilt controleren of je het ongeveer goed hebt, bekijk dan hier de kaart van Niger.

kaalraster

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Contact