Einde schooljaar Centre Caleb

Cursusjaar 2018/2019  bleek wel een soort testjaar. Het plan was met de naai-opleiding te starten met een kleine groep van 20 leerlingen: 10 vrouwen en meisjes uit het dorp Soura èn 10 echtgenotes van de voorgangers uit de dorpen uit de Maradi-regio... Maar de dorpelingen uit Soura wilden met een grotere groep en uiteindelijk kregen we 100 leerlingen, net als 3 jaar geleden. Begin juni was het schooljaar op het Training Centre Caleb afgelopen.

De groep van vrouwen van voorgangers... verwachtingen bijstellen
bestond uit 13 vrouwen en 3 dochters. We gingen ervan uit dat deze groep zou starten op een hoger niveau dan de dorpelingen, zodat zij in één jaar een voldoende niveau zouden halen. Helaas, was dat niet haalbaar en aan het eind van het jaar konden zij nog niet met een diploma en een naaimachine naar huis. Toen Blaise dit besprak met de echtgenoten en vaders van de leerlingen, waren zij erg teleurgesteld. Eén van de echtgenoten merkte op: “De jurk die mijn vrouw kan maken is beter dan de kleding die de dorpskleermaker maakt”. Dit laat zien dat het verwachte niveau bij de leerlingen lager ligt dan het niveau dat trainings Centre Caleb beoogt. Er moet nog worden nagedacht over het vervolg van de eenjarige opleiding voor deze vrouwen van voorgangers. Blaise heeft de echtgenoten het aanbod gedaan dat hun vrouwen en dochters de training in het schooljaar 2019-2010 kunnen voortzetten, als zij zelf voor hun voeding zorgen. De groep uit het dorp Soura zal de 3-jarige opleiding verder vervolgen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact