• Home
  • Projecten
  • Centre de Formation Caleb; vakopleiding kleding maken

Centre de Formation Caleb: vakopleiding kleding maken

Meisjes en vrouwen;


Meisjes en vrouwen zijn in Niger vaak achtergesteld, vanwege bepaalde culturele aspecten. Vaak mogen zij niet naar school. In traditionele milieus komt het nauwelijks voor dat een meisje op haar 19de nog niet is uitgehuwelijkt. Zij zijn kwetsbaar. Zij hebben minder kansen en hebben daardoor minder kans om een menswaardig zelfstandig bestaan op te bouwen. Dit is de reden dat we binnen Centre Caleb, in eerste instantie begonnen zijn met een opleiding voor meisjes en jonge vrouwen.

Kleding maken, alfabetisering, hygiëne en gezinsplanning


Patroontekenen, naaien, en handwerken aangevuld met alfabetisering, eenvoudig boekhouden en bedrijfsvoering, basiseducatie: hygiëne en gezinsplanning. Tijdens de opleiding kunnen de leerlingen tegen betaling opdrachten voor derden maken en zo geld bij elkaar te sparen als startkapitaal. Zij worden na afronding van de opleiding vanuit de opleiding verder gecoacht.

Bekijk filmpje

achter naaimachine


Lees het verhaal van Leatou

Christelijk karakter


De school heeft een christelijk karakter, dit houdt in dat er op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan: beledigingen en geruzie wordt niet getolereerd. Ook hopen we de deelneemsters een gevoel van eigenwaarde mee te geven. 's Morgens wordt er een dagopening gehouden en de leerlingen hebben de kans om tijdens de praktijklessen naar de bijbel te luisteren in hun eigen taal (het Hausa).

Veranderingen


Vanaf cursusjaar 2018/2019 wordt er een éénjarige cursus gegeven aan echtgenotes van voorgangers. Doordat de meeste van hen al enige scholing doorlopen hebben is de verwachting dat zij makkelijker leren en de opleiding sneller kunnen afronden. Door de vakopleiding kunnen de echtgenotes na afloop een bijdrage leveren aan de financiële ondersteuning van het gezin.

Life Skills


Tijdens deze cursus wordt ook het beproefde Life Skills-programma van Young Africa gebruikt. We hebben dit programma beschikbaar gekregen en in het Hausa vertaald. Het moedigt onze jonge mensen aan om te groeien in zelfvertrouwen en hen in staat te stellen gezonde keuzes te maken en een positieve invloed uit te oefenen op hun gemeenschap en de wereld om hen heen.

renovatieRenovatie hard nodig! Vrijwilligers gezocht...


De gebouwen van Centre Caleb zijn uit de jaren 50-60. Om de opleiding te kunnen blijven geven is renovatie hard nodig. We willen een werkreis organiseren... ga mee naar Niger!

Lees verder en bekijk film over renovatie


Deze meiden verdienen een kans.
Maak jij deze kans mogelijk?

Ondersteun ons werk

of ga naar: geven

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

schrijf je in

Heb je een vraag?

Mirjam Baas-Ridderhof
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Blog

Meer achtergrond invormatie?

Lees ons blog

Contact