Groot schoolnieuws!

Voor de basisschool hadden we drie nieuwe leraren nodig en we zijn dankbaar dat we hen zonder al te veel problemen hebben gevonden. Bij de ‘Academie Evangélique Cornerstone de Maradi’ (AECM) hebben de leraren hard gewerkt onder begeleiding van Judy Evans en Moustapha Nouhou (het directieteam), want 1 oktober 2019 was het officiële begin van het nieuwe schooljaar...maar...  

Het echte grote nieuws is...


Dat het gelukt is om dit jaar te starten met het eerste jaar van de middelbare school!!  Judy en Moustapha hebben veel werk verzet om de benodigde papieren in orde te krijgen. Dankzij de hulp van de heer Moussa is dat gelukt. Het hele proces heeft ook meer gekost dan verwacht. Ook was het vinden van leraren (die bereid zijn om maar enkele uren in een klas les te geven) een uitdaging, maar de AECM-middelbare school bestaat nu echt!  Bij elkaar hebben we nu 36 leerlingen in de kleuterklas, 98 op de basisschool en 5 in de laagste klas van het middelbaar onderwijs. Deze klas wordt hier 6ème (“de zesde” ) genoemd .
 

De middelbare school bestaat uit twee delen.


De middelbare school bestaat uit twee delen. Het eerste deel heet "collège" en het tweede deel "lycée". Collège telt 4 jaar: 6ème, 5ème, 4ème en 3ème. Aan het einde van deze vier jaar zijn er examens en met dat diploma kan men ofwel worden toegelaten tot het lycée of andere opleidingsmogelijkheden, of men stopt met school en zoekt een baan.
Momenteel gaat ongeveer een kwart van de jongeren in Niger door naar het middelbaar onderwijs. Van degenen die beginnen in 6ème, gaat 57% door tot 3ème. Daarna bestaat lycée uit nog 3 jaar onderwijs. De telling gaat dus van klas 6 naar klas 1 en dan het examenjaar. Met dat diploma ("le bac") kan men naar de universiteit.

De middelbare school begint met een klein groepje.


We hadden verwacht met meer dan deze 5 studenten te beginnen, maar we zijn ervan overtuigd dat het aantal de komende jaren zal toenemen. Op dit moment gebruiken zij een klaslokaal van de basisschool, maar onze volgende uitdaging is om de nodige klaslokalen te bouwen om in eerste instantie de leerlingen van collège en daarna die van lycée te kunnen huisvesten.

Lees meer over Académie Evangélique Cornerstone de MaradiWe investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.


Giften zijn van harte welkom!

Ondersteun dit werk

of ga naar: geven

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact