Basisschool

"Onze droom is een schoolcomplex van kleuterschool tot en met middelbare school."Lees een impressie in ons Blog

Beter onderwijs;


Er is een grote nood in Niger op het gebied van onderwijs, vooral voor wat betreft de lagere scholen. De kwaliteit van het onderwijs is slecht. Klassen zijn overvol, vaak meer dan 80 leerlingen. Een groot deel van de kinderen gaat een aantal jaren naar de lagere school, maar leert nauwelijks lezen, schrijven en rekenen en blijft analfabeet. Deze situatie heeft ook te maken met het feit dat de bevolkingsgroei in Niger heel hoog is. De gemiddelde leeftijd in Niger is 15 jaar. Er komen telkens meer kinderen die naar school zouden moeten en het is bijzonder moeilijk om die groei bij te houden met de beschikbaarheid aan scholen en vooral ook leerkrachten.

De evangelische basisschool in Maradi is opgezet onder de paraplu van een Nigerese stichting voor Christelijke scholen (Cornerstone). Zij werkt aan verbetering van het onderwijs. Samen met andere leden van het schoolbestuur zijn Blaise en Jeannette ervan overtuigd dat God van ons vraagt om de opleiding van kinderen serieus te nemen. Wij willen kwalitatief goed onderwijs bieden.”

het-scheppingsverhaal-op-schoolDroom


“We zijn in 2012 begonnen met een kleuterklas van 7 leerlingen in een gehuurd gebouw. Het is onze droom dat het uiteindelijk uit zal groeien tot een schoolcomplex van kleuterschool tot en met middelbare school. Elk jaar kwam er een klas bij. Dit vergt veel, maar er is al veel bereikt. We hebben ondertussen op elk niveau een klas. Er staan inmiddels drie gebouwen; 1 voor de kleuterschool en 2 voor de lagere school, elk met 3 lokalen.
Er moet nog een gebouw komen voor de administratie en als de basisschool goed loopt kan ook gebouwd gaan worden voor de middelbare school. Er is nog niet bekend op welke termijn dit mogelijk is.

Tuintjes


“Buiten de muur is ook nog een aantal meters grond in eigendom. Daarop gaan we winkeltjes bouwen om te verhuren als bron van inkomsten voor de school. Bovendien hebben we een gift gekregen om een waterput te slaan op het schoolterrein. Op deze manier hebben we onze eigen gratis watervoorziening. Dit biedt mogelijkheden om het hele jaar door mooie groene planten rondom de school te hebben. Ook kunnen we een tuin aanleggen en onderhouden. Er gewassen verbouwen, zoals gierst, sorghum, mais, sesam en bonen, waaruit we weer inkomen kunnen genereren voor de school. Daarnaast is er de mogelijkheid om schooltuintjes voor de kinderen  aan te leggen.”

Erkenning


“We zijn erg blij dat eind 2016 eindelijk de officiële erkenningspapieren van de Nigerese overheid voor de school kwamen. Dit hebben we met elkaar gevierd"  
Bekijk het filmpje van het openings(kerst)feest

Ook armere kinderen krijgen een kans


Bij AECM wordt normaal gesproken van ouders verwacht dat zij schoolgeld betalen voor hun kinderen (om de materialen en de salarissen van leerkrachten te betalen). Maar we willen ook altijd investeren in een aantal leerlingen uit gezinnen die onmogelijk hun kinderen naar een privéschool kunnen sturen. Gelukkig zijn er een aantal mensen die AECM specifiek hiervoor ondersteunen.

Lees over de tweelingbroers  Abdoul en Lawali

Leerkrachten


Schooljaar 2018-2019 startte met 7 groepen (elk leerjaar heeft een groep), waarbij de groepen 1 en 2 een combinatie klas is. Iedere groep heeft zijn eigen leerkracht. Er is ook een onderwijs assistent die zich bekommert om een groepje van driejarige kinderen en die in het algemeen meehelpt met de gecombineerde groep 1-2.
Het schooljaar 2018-2019 is ook het eerste jaar waarin we een groep 8 hebben en we dus voor het eerst te maken krijgen met een groepje schoolverlaters. Een aantal van de huidige leerlingen in groep 8 waren destijds in 2010-2011 de eerste leerlingen van de school.
“We zijn erg dankbaar voor het team van toegewijde leerkrachten dat we hebben. Geen van hen is opgeleid als leerkracht, maar ze zijn bereid te leren, zij hebben ervaring in het werken met kinderen en willen het beste geven voor hen. Zij krijgen training en supervisie van iemand van SIM. Ook kinderen met een leerbeperking proberen we zo goed mogelijk op te vangen.
(lees hierover bij  laatste nieuws)

samen lezen


Het verschil met de meeste openbare scholen is, dat de leerkrachten hun vak serieus nemen en aandacht geven aan de leerlingen. Bovendien willen we de kinderen die bij ons naar school gaan, kennis laten maken met wie God is en wat Hij voor ons leven wil meegeven. Ouders getuigen dat ze verbaasd zijn over de verandering en de vooruitgang die ze zien in de kinderen die op school zijn begonnen.”

Lees ook: Voorleesdagen


Middelbare school gestart


Het heeft een hoop werk gekost om het voor elkaar te krijgen maar In oktober 2019 zijn we gestart met een klein groepje studenten (5) met de middelbare school. Het begin is er.... en we zijn er van overtuigd dat ook hier het aantal studenten de komende jaren zal toenemen.  

Lees meer over de middelbare school

Uitbreiding gebouwen


Om zowel de basisschool als de middelbare school te kunnen huisvesten moeten we uitbreiden.
zie bericht over de start van schoolseizoen 2021-2022 (met filmpje)

We investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.Draag jij ook een steentje bij?
Giften zijn van harte welkom!

Ondersteun ons werk

Ga naar pagina voor kinderen

DONEER

Wil jij het mooie werk in Niger ondersteunen met een gift? Scan de QRcode en bepaal zelf welk bedrag je wilt geven.
Hartelijk Dank!!!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact