Basisschool

"Onze droom is een schoolcomplex van kleuterschool tot en met middelbare school."

(Tekst uit een Nieuwsbrief in 2010)

Waarom deze droom?


Er is grote nood in Niger op het gebied van onderwijs, met name de lagere scholen. De kwaliteit van het onderwijs is slecht. Klassen zijn overvol, vaak meer dan 80 leerlingen. Een groot deel van de kinderen gaat een aantal jaren naar school, maar leert nauwelijks lezen, schrijven en rekenen en blijft analfabeet. De snelle bevolkingsgroei heeft hier ook mee te maken. De gemiddelde leeftijd in Niger is 15 jaar. Er komen telkens meer kinderen die naar school zouden moeten en het is bijzonder moeilijk om die groei bij te houden. Er zijn gewoon te weinig scholen en te weinig leerkrachten.
Samen met andere leden van het schoolbestuur zijn Blaise en Jeannette ervan overtuigd dat God van hen vraagt om de opleiding van kinderen serieus te nemen. Zij willen kwalitatief goed onderwijs bieden.

Lees een impressie in ons blog

We zagen onze droom langzaam werkelijkheid worden tussen 2010 en 2023.


In het schooljaar 2011-2012 is een kleuterschool gestart aan de rand van Maradi, deze kwam onder de paraplu van Cornerstone Association, een officieel erkende vereniging met als doel christelijke scholen te starten in Niger. De Academie Évangélique Cornerstone de Maradi is van start gegaan!

In 2023 draaien er een kleuterschool, basisschool en middelbare school. En in dit jaar hebben we de volledige verantwoordelijkheid over kunnen dragen aan de Cornerstone Association.
Het aantal leerlingen bedraagt in 2023: 233 leerlingen op de basisschool en 40 op de middelbare school

We zetten even de klok terug:


Na de start hebben we elk jaar een nieuwe klas toe kunnen voegen. Met als resultaat dat in 2023 de eerste groep 'collégiens' (studenten/leerlingen) hun eerste 4 jaar voortgezet onderwijs met succes heeft afgerond.
We begonnen met een kleuterklas van 7 leerlingen in een gehuurd gebouw.
In 2023 staan er voor het kleuter- en basisonderwijs 3 gebouwen met elk 3 lokalen en voor de middelbare school is het eerste gebouw van 3 lokalen in aanbouw.

Lees meer over de middelbare school

het-scheppingsverhaal-op-schoolOok armere kinderen krijgen een kans


Bij AECM wordt normaal gesproken van ouders verwacht dat zij schoolgeld betalen voor hun kinderen (om de materialen en de salarissen van leerkrachten te betalen). Maar we willen ook altijd investeren in een aantal leerlingen uit gezinnen die onmogelijk hun kinderen naar een privéschool kunnen sturen. Gelukkig zijn er een aantal mensen die AECM specifiek hiervoor ondersteunen.

Lees over de tweelingbroers Abdoul en Lawali

Een hele organisatie


Er is in de afgelopen jaren veel werk verzet. Er moesten financiën komen voor de bouw van lokalen, er moesten leerkrachten worden aangetrokken en administratief moest ook alles goed geregeld worden.  
Nadat in 2011-2012 begonnen was met de kleuterschool kregen we eind 2016 eindelijk de officiële erkenningspapieren van de Nigerese overheid en dit hebben we met elkaar gevierd.
Bekijk het filmpje van het openings(kerst)feest

Leerkrachten


Kinderen met een leerbeperking proberen we zo goed mogelijk op te vangen.(lees hierover bij  laatste nieuws)
Het verschil met de meeste openbare scholen is, dat de leerkrachten hun vak serieus nemen en aandacht geven aan de leerlingen. Bovendien willen we de kinderen die bij ons naar school gaan, kennis laten maken met wie God is en wat Hij in ons leven wil betekenen. Ouders getuigen dat ze verbaasd zijn over de verandering en de vooruitgang die ze zien in de kinderen die op school zijn begonnen.

Lees ook: Voorleesdagen

samen lezen


Verantwoordelijkheid nu helemaal bij Cornerstone Association


Administratief bleek de supervisie en begeleiding van de school op afstand voor zowel Judy Evans (oud bestuurder) als Jeannette bijzonder “uitdagend”. Het maakte het des te duidelijker dat we echt een duurzame oplossing voor de toekomst nodig hadden.
En die kwam er in 2023 door het aanbod van Cornerstone Assciation om de hele organisatie met alle verantwoordelijkheden op zich te nemen.
Lees ook: Verantwoordelijkheid AECM overgedragen aan Cornerstone Association

Jeannette  zal op de achtergrond betrokken blijven en rapporten ontvangen. Alle informatie die nodig is om te werken aan fondsenwerving voor de bouw zal zij aanleveren.

Zo kwam onze droom uit


Het is prachtig om te zien dat de christelijke school waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven er nu is in Maradi.

We investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.
Draag jij ook een steentje bij?
Giften zijn van harte welkom!

Ondersteun ons werk

Ga naar pagina voor kinderen

DONEER

Wil jij het mooie werk in Niger ondersteunen met een gift? Scan de QRcode en bepaal zelf welk bedrag je wilt geven.
Hartelijk Dank!!!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact