Het verdwenen dak

Met het regenseizoen op komst was dat geen fijn idee….Ik weet niet meer wanneer, maar het is al jaren geleden dat we ontdekten dat de termieten de houten constructie onder de metalen dakbedekking van het hoofdgebouw van Training Center Caleb hadden weggevreten. In dat gebouw zijn het kantoor en de slaapkamers van de DTS-studenten ondergebracht. En dat het dak eraf zou waaien tijdens een regenbui was nou niet bepaald een fijn idee. Het was duidelijk dat het dak vervangen moest worden maar hoe! Het werven van fondsen om het werk te kunnen uitvoeren, bleek een grote uitdaging.

Eerder dit jaar, toen een eerste harde wind Maradi trof, belde de manager Sunday naar Blaise om te vertellen dat er weer verschillende platen van de dakbedekking los waren. Ze regelden iemand om het te repareren, maar ontdekten dat er eigenlijk geen hout meer over was om de platen aan vast te maken! De dakconstructie was zo goed als verdwenen!.
Met het naderende regenseizoen en geen geld om er iets aan te doen, besloot Blaise wat kleine reparaties aan het klaslokaal uit te voeren door daar een paar gaten in het dak te repareren en de ramen vast te zetten, zodat al het kantoormateriaal daar veilig kon worden opgeborgen. Wachtend op een oplossing. En zo verhuisde aan het einde van het schooljaar alles van het hoofdgebouw naar dat provisorisch gerepareerde klaslokaal. We waren dankbaar dat er nog geen grote storm was geweest tot dan toe.

Einde verhaal?


We dachten dat het verhaal hier voorlopig zou eindigen. Maar toen kregen we tot onze grote verbazing een gulle gift die voldoende was om al het werk te betalen! En op het moment dat we dat ontvingen, zou er ook net genoeg tijd moeten zijn om te starten met de werkzaamheden en het nieuwe dak op zijn plaats te hebben voor de komst van de grote regenbuien, en zo zou ook schade aan het interieur van het gebouw worden voorkomen.

Vernieuwing van het dak


De bouwer (iemand die we kennen van de kerk in Maradi) is voortvarend aan de slag gegaan en heeft samen met zijn team hard gewerkt om het nieuwe dak er tijdig op te krijgen. Het regende maar één keer, en niet al te veel, voordat ze de nieuwe metalen dakplaten konden plaatsen. De mensen blijven doorwerken om alles af te ronden, maar het gebouw is weer beschermd nu het regenseizoen in volle gang is.
We zijn zo dankbaar en opgelucht dat het gebouw weer jaren een goed, betrouwbaar en duurzaam dak heeft! De houten dakconstructie is nu vervangen door een metalen. Geen termiet die daar aan begint…

dak werkzaamheden

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact