Officiële erkenning middelbare school AECM

De zaken ontwikkelen zich goed bij de evangelische school Cornerstone in Maradi. Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een up-date gaf hierover en ik kan jullie vertellen dat die ene grote hobbel is genomen: we hebben de officiële erkenning van de middelbare school binnen en daar zijn we erg dankbaar voor! Ja, en we hebben dit jaar 2 klassen en zijn gegroeid van 5 naar 18 leerlingen.
Op de basisschool zijn er nu 142.

Onze volgende uitdaging is om geld te vinden voor de bouw van de noodzakelijke lokalen om de middelbare school te huisvesten. Op dit moment huren we 2 lokalen van het Maza Tsaye opleidingscentrum dat op hetzelfde terrein als de school staat.

Maar er zijn nog méér uitdagingen. Moustapha, onze adjunct directeur vertelde me dat hij een ontmoeting had met de schoolinspectie voor middelbare scholen. De directeur van de schoolinspectie vond het een punt dat wij géén directeur en géén conciërge hebben voor de middelbare school. Zo’n conciërge heeft een soort toezichthoudende taak. Maar ja, de discussie ging natuurlijk verder: want met 18 studenten op school is dat niet zoveel werk  voor 2 personen en er is ook niet genoeg geld voor de salarissen. Deze regelgeving past niet zo bij een startende middelbare school!
Maar goed, met wat creativiteit kunnen we nu toch voldoen aan de regels en is de situatie werkbaar. Voorlopig zullen 2 docenten van de middelbare school de rollen van directeur en conciërge op zich nemen naast het lesgeven.

Het is prachtig om te zien dat stapje voor stapje, ondanks de vele hobbels we toch zien dat onze droom over een christelijke school waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven, uitkomt.

November 2020


Lees meer over de middelbare school

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact