Middelbare school

"Onze droom is een schoolcomplex van kleuterschool tot en met middelbare school."Het is in 2019 gelukt om te starten met het eerste jaar van de middelbare school!!  Judy en Moustapha hebben veel werk verzet om de benodigde papieren in orde te krijgen. Dankzij de hulp van de heer Moussa is dat gelukt. Het hele proces heeft ook meer gekost dan verwacht. Ook was het vinden van leraren (die bereid zijn om maar enkele uren in een klas les te geven) een uitdaging, maar de AECM-middelbare school bestaat nu echt!  Bij elkaar hebben we nu 36 leerlingen in de kleuterklas, 98 op de basisschool en 5 in de laagste klas van het middelbaar onderwijs. Deze klas wordt hier 6ème (“de zesde” ) genoemd .
 

De middelbare school bestaat uit twee delen.


De middelbare school bestaat uit twee delen. Het eerste deel heet "collège" en het tweede deel "lycée". Collège telt 4 jaar: 6ème, 5ème, 4ème en 3ème. Aan het einde van deze vier jaar zijn er examens en met dat diploma kan men ofwel worden toegelaten tot het lycée of andere opleidingsmogelijkheden, of men stopt met school en zoekt een baan.
Momenteel gaat ongeveer een kwart van de jongeren in Niger door naar het middelbaar onderwijs. Van degenen die beginnen in 6ème, gaat 57% door tot 3ème. Daarna bestaat lycée uit nog 3 jaar onderwijs. De telling gaat dus van klas 6 naar klas 1 en dan het examenjaar. Met dat diploma ("le bac") kan men naar de universiteit.

De middelbare school begint met een klein groepje.


We hadden verwacht met meer dan deze 5 studenten te beginnen, maar we zijn ervan overtuigd dat het aantal de komende jaren zal toenemen. Op dit moment gebruiken zij een klaslokaal van de basisschool, maar onze volgende uitdaging is om de nodige klaslokalen te bouwen om in eerste instantie de leerlingen van collège en daarna die van lycée te kunnen huisvesten.

Officiële erkenning


In november 2020 hebben we de officiële erkenning van de middelbare school binnen en daar zijn we erg dankbaar voor! Ja, en we hebben dit jaar 2 klassen en zijn gegroeid van 5 naar 18 leerlingen.

Lees het nieuws

Onze volgende uitdaging


is om geld te vinden voor de bouw van de noodzakelijke lokalen om de middelbare school te huisvesten. Op dit moment huren we 2 lokalen van het Maza Tsaye opleidingscentrum dat op hetzelfde terrein als de school staat.


Het is prachtig om te zien dat stapje voor stapje, ondanks de vele hobbels we toch zien dat onze droom over

een christelijke school waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven, uitkomt.We investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.Draag jij ook een steentje bij?
Giften zijn van harte welkom!

Ondersteun ons werk

Lees ook over de basisschool
DONEER

Wil jij het mooie werk in Niger ondersteunen met een gift? Scan de QRcode en bepaal zelf welk bedrag je wilt geven.
Hartelijk Dank!!!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact