Strijd tegen ondervoeding

Terwijl de armoede in de wereld gestaag afneemt is het aantal ondervoede mensen de afgelopen drie jaar toegenomen. Dit meldde FAO (Food and Agricultural Organisation of the United Nations) in september. Men zou kunnen verwachten dat door het verminderen van armoede, ook ondervoeding automatisch zou afnemen. Er zijn echter nog andere factoren die ervoor zorgen dat dit niet zo is. Een van deze factoren kan zijn dat de gewasopbrengsten (om verschillende redenen) te laag zijn om aan de vraag te voldoen, wat resulteert in hoge prijzen...


Werken met lokale boeren
Zelfs als iemand een inkomen heeft dat als boven de armoedegrens wordt beschouwd, kan dit ertoe leiden dat mensen niet genoeg inkomen hebben om voldoende of goede kwaliteit (d.w.z. met de noodzakelijke voedingselementen) voedsel te kopen. Het advies van de FAO is om onder meer met lokale boeren te werken om te investeren in nieuwe manieren van werken, oftewel: betere managementtechnieken te vinden.

Niet genoeg regen is niet het enige....
Dat is precies waar we aan werken in het landbouwprogramma van “Sowing Seeds of Change in the Sahel”. Hoewel mensen zeggen dat hun opbrengsten laag zijn omdat er niet genoeg regen is, is dit slechts gedeeltelijk waar in onze regio van het land. Het grootste probleem is de lage bodemvruchtbaarheid en dan vaak ook het gebruik van slechte kwaliteit zaad, met daarnaast enkele andere, minder dan optimale agrarische managementtechnieken.

Het kan anders....
We laten zien dat het anders kan; dat de vruchtbaarheid van de bodem kan worden verbeterd en dat door het gebruik van zaden van goede kwaliteit en milieutechnisch aangepaste landbouwbeheersingstechnieken, de opbrengsten kunnen worden verhoogd. Naast dit werk, leren mijn collega's van het gezondheidsprogramma vrouwen wat het betekent om een gezonde maaltijd voor hun gezin te koken en welke lokale voedingsmiddelen de verschillende voedingselementen bevatten die nodig zijn.

Langzaam maar zeker zien we veranderingen
De verandering is traag, maar we zien wel verandering en onze droom is dat we de gelegenheid krijgen om nog een aantal jaren verder te gaan zodat een groot aantal mensen de veranderingen zullen omarmen en zelf agenten van verandering worden.

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact