Sowing Seeds of Change in the Sahel

Sowing Seeds of Change in the Sahel (SSCS) is een partnerproject (zonder fondsenwerving) van SIM met werk op de gebieden van landbouw en gezondheidseducatie (in dorpen). Jeannette werkt hier op parttime basis, zodat zij ook tijd heeft voor alle administratieve werkzaamheden in Niger zelf en communicatie met Nederland. Zij verdient hier een klein (locaal) salaris mee. Het werk sluit uitstekend aan op de landbouwkundige opleidingen van Jeannette en ook de bevindingen en ideeën opgedaan tijdens de doctoraal studie zijn nuttig.

promotie filmpje SIM NIGER

agrarisch onderzoek


Het doel is door middel van onderzoek methode te vinden die duurzame hogere productiviteit mogelijk maken. Hierdoor zullen mensen op het platteland de mogelijkheid hebben hun levensomstandigheden en voedselzekerheid te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen zij door hun werk heen een glimp laten zien van wie God is.
(Wij ondersteunen dit project niet financieel (dit gebeurt door SIM)).

Migratie problematiek blijft ons motiveren bij Sowing Seeds of Change in de Sahel. We willen mensen laten zien dat met goed management en investeringen in landbouw, landbouw duurzaam en winstgevend kan worden en een zinvolle bezigheid kan zijn voor jonge mensen. We willen training aanbieden voor ongeschoolde jonge mensen. We willen voorkomen dat gezinnen hun reeds beperkte vermogen ontnemen en dit elders inzetten. We willen de jongeren motiveren hun kracht en energie in  te zetten voor opbouw van hun eigen land.

Zo zie je ook dat, zelfs in een moeilijke groei-omgeving zoals hier, we uitstekende middelen hebben om bij te dragen aan de verbetering van het milieu, de bodem en de voedselvoorziening. Een boom die hiervoor zorgt, heet officieel Faidherbia albida, ja, inderdaad een tongbreker. In de plaatselijke taal, het Hausa, noemen we hem de Gao-boom.

Nieuwsberichten
(april 2021):
Het verhogen van de plantdichtheid helpt tot een bepaald niveau om de opbrengst te verhogen.
lees verder

(oktober 2021)
SIM* heeft een fonds waarmee mensen in een noodsituatie geholpen kunnen worden. Dankzij dit fonds konden we Sam helpen zijn huis weer op te bouwen. En zoals zo vaak komt van het één het ander.
lees verder

(februari 2022)
Ayouba, boerderijmanager van Maza Tsaye vertelt over zijn dromen en zijn loopbaan tot nu toe.
lees verder

(december 2022)
Het project Sowing Seeds of Change in the Sahel gaat niet alleen over landbouw. Gezondheidsonderwijs maakt er ook deel van uit. Abou is gezondheidswerker bij SSCS en vertelt een verhaal over een ervaring in één van de dorpen waar we werken
lees verder

(mei 2023)
Is het een goed idee om dmv druppelirrigatie de productie te vergroten? Een praktijkverhaal vanuit SSCS.
lees verder

DONEER

Wil jij het mooie werk in Niger ondersteunen met een gift? Scan de QRcode en bepaal zelf welk bedrag je wilt geven.
Hartelijk Dank!!!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact