Sowing Seeds of Change in the Sahel

Sowing Seeds of Change in the Sahel (SSCS) is een partnerproject (zonder fondsenwerving) van SIM met werk op de gebieden van landbouw en gezondheidseducatie (in dorpen). Jeannette werkt hier op parttime basis, zodat zij ook tijd heeft voor alle administratieve werkzaamheden in Niger zelf en communicatie met Nederland. Zij verdient hier een klein (locaal) salaris mee. Het werk sluit uitstekend aan op de landbouwkundige opleidingen van Jeannette en ook de bevindingen en ideeën opgedaan tijdens de doctoraal studie zijn nuttig.

agrarisch onderzoek


Het doel is door middel van onderzoek methode te vinden die duurzame hogere productiviteit mogelijk maken. Hierdoor zullen mensen op het platteland de mogelijkheid hebben hun levensomstandigheden en voedselzekerheid te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen zij door hun werk heen een glimp laten zien van wie God is.
(Wij ondersteunen dit project niet financieel (dit gebeurt door SIM)).

Migratie problematiek blijft ons motiveren bij Sowing Seeds of Change in de Sahel. We willen mensen laten zien dat met goed management en investeringen in landbouw, landbouw duurzaam en winstgevend kan worden en een zinvolle bezigheid kan zijn voor jonge mensen. We willen training aanbieden voor ongeschoolde jonge mensen. We willen voorkomen dat gezinnen hun reeds beperkte vermogen ontnemen en dit elders inzetten. We willen de jongeren motiveren hun kracht en energie in  te zetten voor opbouw van hun eigen land.

Zo zie je ook dat, zelfs in een moeilijke groei-omgeving zoals hier, we uitstekende middelen hebben om bij te dragen aan de verbetering van het milieu, de bodem en de voedselvoorziening. Een boom die hiervoor zorgt, heet officieel Faidherbia albida, ja, inderdaad een tongbreker. In de plaatselijke taal, het Hausa, noemen we hem de Gao-boom.

Nieuwsbericht (april 2021):
Het verhogen van de plantdichtheid helpt tot een bepaald niveau om de opbrengst te verhogen.
lees verder


Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Heb je een vraag?

Mail Mirjam
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Blog

Meer achtergrond invormatie?

Lees ons blog

Contact