#onderwijs #niger #educatie #snz

Uitdagingen in het onderwijs op AECM

De gemiddelde leeftijd van de bevolking in Niger is 15 jaar. Dit kan niet anders betekenen dan dat er veel kinderen zijn. Ook al gaan niet alle kinderen naar school, vele gelukkig wel. Daarom is er veel vraag naar leraren. Omdat de arbeidsmarkt niet erg groot is, maken veel mensen van deze kans gebruik om een baan als leraar te vinden. Maar niet iedereen is direct een goede leerkracht. Dit is een probleem waarmee we regelmatig worden geconfronteerd op de AECM school. (AECM= Academie Evangelique Cornerstone de Maradi= Evangelische Basisschool in Maradi)

Vorig schooljaar (2019-2020) moesten we drie nieuwe leraren aannemen. Tijdens het jaar merkten Judy (directeur) en Moustapha (adjunct-directeur) dat één van de drie het heel goed deed, maar dat we met de andere twee aan het einde van het jaar niet verder konden. Dus voor dit huidige schooljaar (2020-2021) moesten we opnieuw op zoek naar twee nieuwe leraren.

Aan de slag als onervaren leraar


De man die we hebben gevonden voor één van de vacatures, had een goed opleidingsniveau en meerdere jaren ervaring in het werken met kinderen, maar niet als leraar voor de klas. Dit was helemaal nieuw voor hem. Het begin van het schooljaar ging heel moeizaam, maar na een paar weken is hij de uitdaging aangegaan en heeft hij hard gewerkt om het vak te leren en het tegelijkertijd in praktijk te brengen. Tijdens één van de evaluaties werd echter duidelijk dat de kinderen in zijn klas moeite hadden met enkele vakken, omdat ze vorig jaar geen goed onderwijs hadden gehad en hun nieuwe leraar nog niet wist hoe hij hen daarmee kon helpen.

Judy en Moustapha kwamen met ideeën en materiaal om de kinderen bij te spijkeren en zij hielpen de leraar hoe hij dit probleem moest aanpakken. Hij nam dit ter harte en ging ermee aan de slag en latere evaluaties lieten zien dat de kinderen inderdaad een inhaalslag hadden gemaakt en dat zij hun resultaten aanzienlijk hebben kunnen verbeteren. Dit was natuurlijk een groot compliment en een aanmoediging voor de kinderen en hun nieuwe leraar, maar ook voor Judy en Moustapha, die zagen dat hun inspanningen en adviezen ter harte werden genomen en resulteerden in een mooie verbetering.

collage leerlingen en leerkrachten AECM


We investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.Draag jij ook een steentje bij?
Giften zijn van harte welkom!

Ondersteun ons werk

Ga naar pagina voor kinderen

Meer info over de baisschool
Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact