Verantwoordelijkheid AECM overgedragen aan Cornerstone Association

We zetten even de klok terug:


Het is oktober 2010 en in een nieuwsbrief schrijven we 2 dingen:

"Volgend schooljaar (2011-2012) is het onze bedoeling om een kleuterschool te starten aan de rand van Maradi",

en

"We zullen werken onder de paraplu van Cornerstone Association, een officieel erkende vereniging met als doel christelijke scholen te starten in Niger."

Dit is bijna 13 jaar geleden!

Sindsdien is er veel water door de Niger gestroomd, is er veel gebeurd en is er nog meer veranderd. Om te beginnen kunnen we niet langer zeggen dat de school aan de rand van Maradi ligt. Maar nog belangrijker, sinds we in schooljaar 2012-2013 daadwerkelijk begonnen met die eerste kleuterklas, hebben we elk jaar een nieuwe klas toe kunnen  voegen. Met als resultaat dat de eerste groep 'collégiens' (studenten/leerlingen) dit jaar hun eerste 4 jaar voortgezet onderwijs met succes heeft afgerond. Het bericht dat ik in de WhatsApp-groep voor de schoolleiding ontving met het bericht dat 100% van onze kandidaten is geslaagd bij de examens, straalde opluchting en grote vreugde uit! En terecht!

Administratief echter bleek sinds het begin van het afgelopen schooljaar de supervisie en begeleiding van de school op afstand voor zowel Judy Evans als mijzelf bijzonder “uitdagend”. Het maakt het des te duidelijker dat we echt een duurzame oplossing voor de toekomst nodig hebben.

Maandagochtend 19 juni om ongeveer kwart voor acht rijd ik van het SIM-complex in Maradi, naar het Maza Tsaye complex. We hebben vandaag een speciale bijeenkomst van de schoolleiding met een delegatie van Cornerstone Association. Ze kwamen gisteren aan uit Niamey.

Verrassende wending:


Zoals ik hierboven al schreef, is de school gestart onder de paraplu van Cornerstone Association. In de daaropvolgende jaren waren de mensen van Cornerstone Association echter om verschillende redenen niet echt betrokken bij de school. De link bestond niettemin. En dus kwam nu, in de zoektocht naar stabiele supervisie/begeleiding voor de school, Cornerstone Association weer naar de voorgrond. Op een gegeven moment ben ik met de voorzitter om de tafel gaan zitten om de situatie te bespreken. In mijn idee zouden we brainstormen over mogelijke opties, maar hij vertelde me eigenlijk dat Cornerstone Association klaar was om de volledige verantwoordelijkheid voor de school op zich te nemen. Dat was geweldig nieuws! En daarom hebben we nu, na wat verder voorbereidend werk, de vergadering met de schoolleiding met als doel hen volledig te informeren over Cornerstone Association die de supervisie en begeleiding van de school op zich neemt. En natuurlijk zullen alle leraren en de bewaker tegelijkertijd ook worden geïnformeerd. Voor de mensen van Cornerstone Association is deze ontmoeting ook om kennis te maken met  de organisatie van de school en om te bespreken hoe verder te gaan.

Voor mij, maar ook voor de andere drie mensen in het bestuur: Ayouba Sabo, Judy Evans en dominee Mathieu Motem, betekent dit nu dat we geen verantwoordelijkheid meer dragen met betrekking tot de school.
Ik zal echter op de achtergrond betrokken blijven, rapporten ontvangen en alle informatie verstrekken die nodig is om te werken aan fondsenwerving voor de bouw van de rest van de gebouwen die nog nodig zijn.


Lees meer over AECM

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact