Wat betekent het om een vak te leren?

Bij Training Center Caleb zit de groep meisjes en vrouwen nu in het derde en laatste jaar van hun opleiding, waarin zij bezig zijn met alfabetisering, kleding maken, breien en borduren. Ondanks het selectieproces bij aanvang van de opleiding, halen lang niet alle starters het derde jaar. Verschillende dingen gooien roet in het eten. Sommigen gaan trouwen en krijgen vervolgens niet de vrijheid om door te gaan. Bij anderen kunnen er gezondheidsproblemen zijn, en voor weer anderen is het programma gewoon te zwaar. De realiteit is dat van de 100 die in het eerste jaar zijn begonnen, er momenteel 52 de laatste fasen van het programma ingaan. Zij zijn nu zover dat zij gestart zijn met het maken van kleding voor klanten en zij verdienen daarmee wat geld; de mogelijke start van een eigen bedrijf! Een goed moment om te vragen wat het programma betekent in hun leven.

Ramatou, één van onze leerlingen, vertelt hoe zij haar opleiding ervaart:


"Vroeger deed ik helemaal niets. Ik was gewoon thuis en had geen enkele activiteit. Op een dag kwam mijn vriendin op bezoek. Die vriendin had de training bij Trainings Centrum Caleb afgerond en zij spoorde mij aan om een vak te leren en voor mezelf te zorgen. Op de dag dat ik solliciteerde hielp God mij: ik kwam door de selectie!"

"Ik kwam hier zonder enige kennis, maar kijk nu. Ik dank God ervoor en ik dank ook degenen die ons hebben geholpen, voor het verkrijgen van kennis, want nu kan ik lezen en schrijven, kan ik kleding maken en breien."

"God heeft me gezegend met drie kinderen en dankzij het geld dat ik nu verdien, kan ik voor ze zorgen; Ik kan ze eten geven en ook kleding. Mijn doel is om andere te helpen ook te gaan leren."

"Ik voel me gelukkig omdat mijn leven is veranderd!"
"Bedankt!"

Wij hopen veel mensen zoals Ramatou te helpen bij hun ontwikkeling,
zodat zij hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.

Help je mee?
D O N E E R

alfabetisering


Lees meer over de vakopleiding

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact