Centre de Formation Caleb; Leerwerkplaatsen

Positieve wending;


Naast de groep meisjes en vrouwen die we opleiden in lezen, schrijven, administratie, kleding maken, breien en borduren, start nu ook een groepje jonge mannen. Zij krijgen een leerwerkplaats bij een autobedrijf waar zij worden opgeleid tot automonteur. Deze opleiding duurt drie jaar en een stage jaar. Door deze vakopleidingen kunnen de mannen een inkomen genereren en in het levensonderhoud van henzelf en hun familie voorzien. Met dit inkomen groeit hun gevoel van eigenwaarde en zijn zij in staat om een positieve wending aan hun arme bestaan te geven. Daarmee voorkomen we ook dat de mannen naar Nigeria, Togo of Benin afreizen op zoek naar werk en inkomsten.

leerwerkplaats-automonteur


Lokaal erkende garage


De jongens leren de lesstof niet op Centre Caleb zelf maar worden gelijk bij een lokaal erkende garage geplaatst. Deze bedrijven zijn als leerwerkplaats erkend door de staat. Er moet wel betaald worden voor deze leerwerkplaats. De jongens komen zonder enige kennis in het bedrijf, worden ter plekke opgeleid en hebben heel veel begeleiding nodig. De jongens blijven onder de verantwoordelijkheid van Centre Caleb en komen regelmatig aar het Centrum voor persoonlijke gesprekken, geestelijke vorming en morele ondersteuning. Ook bezoekt iemand van Centre Caleb regelmatig de leerwerkplaats. Op dit moment zijn er drie jongens op deze manier in opleiding.
De jongens leren het vak dus in de praktijk in combinatie met persoonlijke ontwikkeling door Centre Caleb.


Wij geven het leven van deze jongens een positieve wending.
Geef jij hen deze kans?

Ondersteun ons werk

Leerwerkplaatsen uitgebreid


Onlangs (oktober 2020) heeft Tearfund toegezegd dit werk te willen ondersteunen en nu hebben we de mogelijkheid om uit te breiden! Fantastisch!

Er start een groep van 30 jongeren in drie nieuwe trainingen. Twintig hebben gekozen voor een computeropleiding, acht starten een stage in de garage om monteur te worden en twee lopen stage bij een lasser om dat vak te leren. Het idee is verder dat ze allemaal 1x per maand samenkomen in Centre Caleb voor algemene lessen en discussie over levensvragen op sociaal, emotioneel en geloofsgebied.

Lees meer

Lees ook over vakopleiding kleding maken

DONEER

Wil jij het mooie werk in Niger ondersteunen met een gift? Scan de QRcode en bepaal zelf welk bedrag je wilt geven.
Hartelijk Dank!!!

Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact