Het werk in Niger werpt zijn vruchten af

Waarom doen Blaise en Jeannette dit werk?


Blaise vertelt: Ik ben geboren en opgegroeid in Niger. De meeste Nigeresen leven van dag tot dag en zien hun huidige bestaan als Gods wil. Toen ik Jezus ontmoette en God beter leerde kennen werd mijn opdracht duidelijk: God meer bekend maken in mijn land.
Het maakt mij boos dat kinderen en jongeren heel vaak maar een beetje aan hun lot worden overgelaten, zo van: wat er van komt, komt ervan.... Terwijl zij met een goede stimulans in hun leven en goed onderwijs een stuk verder kunnen komen in hun leven. Dit is niet alleen voor henzelf belangrijk, maar ook voor hun familie. En zo kunnen zij een positieve bijdrage leveren aan de Nigerese maatschappij.

Jeannette vertelt: Ik werd geboren en groeide op in een Christelijk gezin in het welvarende Nederland en had het voorrecht om een uitstekende opleiding te kunnen volgen. Ik studeerde tropische landbouw met name “het agrarisch ontwikkelingswerk”. Ergens had ik het gevoel dat Nederland mij - en nu voeg ik daar aan toe: met mijn specifieke talenten - niet zo hard nodig had. Ik zie het werk in gezondheidszorg, onderwijs en landbouw als een uitdrukking van Gods diepe betrokkenheid bij deze wereld.

In de afgelopen jaren hebben Blaise en Jeannette mooie projecten opgezet samen met de plaatselijke bevolking. Deze projecten hebben een positieve impact op de hele gemeenschap. Lees hieronder meer over hun werk.

De positieve impact van Trainings Centrum Caleb op de hele leefgemeenschap!


Zo vertelt het dorpshoofd van Soura.  Het vakopleidingscentrum en de positieve impact dat het heeft op vrouwen met hun families en het hele dorp.
Voor hem is Centre Caleb Gods antwoord op hun gebeden in de strijd tegen armoede.
Veel vrouwen getuigden van wat God in hun leven deed door de activiteiten van de vakopleiding. zij leerden lezen en schrijven, leerden naaien en verdienen nu hiermee een inkomen.
Lees meer

Trainings Centrum Caleb


We investeren in leerlingen en leerkrachten voor goed onderwijs.


Er is ondertussen een complete basisschool en de middelbare school startte dit schooljaar. Het verschil met de meeste scholen is, dat de leerkrachten hun vak serieus nemen en aandacht geven aan de leerlingen. Bovendien willen we de kinderen die bij ons naar school gaan, kennis laten maken met wie God is en wat Hij voor ons leven wil meegeven. Ouders getuigen dat ze verbaasd zijn over de verandering en de vooruitgang die ze zien in de kinderen op onze school.”
Lees meer

Lesgeven op AECM


De kinderclubs worden druk bezocht


In Maradi ligt de nadruk vooral op het kinderprogramma Quartier Libre. Dit is een programma aan de hand van een thema, met een verhaal en allerlei sport en spel vormen. Er draaien op dit moment 2 groepen: Om de 14 dagen op woensdagmiddag wordt er een programma aangeboden. In Yaran Idi komen er soms wel 300 kinderen naar toe.   
Lees meer

kinderclub Quartier Libre


en niet te vergeten

Betere landbouwmethoden


Jeannette heeft het voorrecht om naast de eigen projecten te werken voor de SIM. We laten mensen zien dat met goed management en investeringen in landbouw, landbouw duurzaam en winstgevend kan worden en een zinvolle bezigheid kan zijn voor jonge mensen. We bieden training aan voor ongeschoolde jonge mensen. We willen de jongeren motiveren hun kracht en energie in  te zetten voor opbouw van hun eigen land.
Lees meer


We willen meer bekendheid geven aan het werk in Niger.

Jij kunt het verschil maken!Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Schrijf je in

Een gift is natuurlijk ook altijd meer dan welkom!
Geef een gift
Nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte;
Het laatste nieuws in je mailbox. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

(Als er een nieuwe special for kids is, komt er een link in de nieuwsbrief)

Schrijf je in

Kinderen hebben toestemming nodig van hun ouders!

Receive newsletter?


Ask for newsletter

Online shoppen

Gratis doneren door te shoppen bij bekende webwinkels via DoelShop, wij ontvangen een percentage van jouw aankoopbedrag.

Online shoppen

Heb je een vraag?

Mail
(secretaris st. Niger Zending)

Stuur een mail

Laatste nieuws

Verhalen en meer achtergrond invormatie?

Lees het "Laatste nieuws"

Contact